8 Adımda Bedava Lisanslı Microsoft Windows 8.1 Alın


Öğrenciyseniz bu haberimiz tam size göre. Microsoft, Dream Spark kampanyası ile sizlere bedava Windows sürümü veriyor. Üstelik de lisanslı halde. Üstelik tek şart üniversite öğrencisi olmak. Eğer siz de üniversite öğrencisiyseniz bedava Lisanslı Windows sürümü alabilirsiniz. Merak etmeyin haber fake değildir, bizzat kendim denedim ve lisanslı Windows 8.1 Sürümünü bedavaya aldım. Şimdi sizlere de bedava Windows nasıl alınır sorusunun cevabını anlatmaya başlayayım.




1- Öncelikle Buraya tıklayarak Microsoft Dream Spark 'ın sitesine gidelim. Siteye girdiğinizde aşağıdaki resimdeki gibi açılan bir sayfa sizi karşılıyor olacaktır. Bu sitede kırmızıyla göstermiş olduğum yerdeki Students bölümüne tıklayın.



2- Students Bölümüne tıkladıktan sonra açılan sayfada aşağıda kırmızı çerçeve ile gösterdiğim Sign İn butonuna tıklayarak sisteme giriş yapacağız.


3- Şimdi sıra Login işlemine yani sisteme giriş yapmaya geldi. Sisteme Microsoft hesabı ile yani hepinizin bildiği Hotmail hesabı ile giriş yapılacaktır. Hotmail adresiniz varsa üyelik almadan elinizdeki bilgileri kullanarak sisteme giriş yapın. Eğer Hotmail hesabınız yoksa bir tane hotmail hesabı edinin. Hesap almak ücretsizdir.


4- Hesabınıza giriş yaptıktan sonra sisteme üye olmadığınızı, üye olmanız için ikinci bir form daha çıkacaktır. Bu form Dream Spark 'ın kendi formudur. Bu formlarda sallama bilgiler vermemelisiniz. Çünkü bilgilerinizin yanıltıcı olduğunu öğrenirlerse hesabınız iptal olabilir. Bu nedenle bilgileri doğru vermenizi tavsiye ederim.




5- Gerekli yerleri doldurduktan sonra Continue to verify 'e tıklayarak bilgilerinizi doğrulayın. Böylece bir sonraki aşamaya da geçmiş olacaksınız. Bu aşama can alıcı nokta aslında. Nedeni de çünkü birden çok öğrenci olduğunuzu kanıtlama yönteminin bulunması. Şimdi size hangisi en uygun olanı bir bakalım.

- I have a school email account: Eğer üniversitenizin size verdiği bir edu.tr uzantılı mail adresiniz varsa buraya tıklayarak üniversitenizin mail adresini girin. Bu mail adresine bir doğrulama kodu gelecek. Bunu doğrulayarak sistemden tamamen faydalanmaya başlayabilirsiniz.

- I have a school account: Buradan okulunuz üzerinden bir üyelik alabilirsiniz.

Diğer iki aşamayı anlatmama gerek yok çünkü Amerika' da değiliz. Bu nedenle Anlattığım iki türlü de üyelik alamıyorsanız, Son aşamaya yani üniversite öğrencisi olduğunuzu kanıtlamanız gerekecektir. I can supply documentation butonuna tıklayın. Alttaki resimde I can supply documentation menüsü açıktır. Şimdi sırayla bilgilerinizi doğru olacak şekilde buraya gireceksiniz. Sizden okul adınız, ülkeniz, e-mail adresiniz, kanıt sağlayacak döküman gibi bilgileri istemekte. Belge olarak öğrenci kimliğinizin ön yüzünün fotoğrafını çekip gönderirseniz, öğrenci olduğunuzu kanıtlamak için gayet sağlam bir kanıt sunacaksınız Dreamspark ekibine. Comment kısmı da opsiyonel olarak kullanılabilir, eğer iletmek istediğiniz bilgiler varsa ya da yazmak istediğiniz bir şey varsa buraya yazın ve gönderin. Birkaç gün içinde üyeliğiniz onaylanacak ve vermiş olduğunuz mail adresine link atacaklar. Üyelik onaylanınca yazının devamındaki işlemleri yapacaksınız.


6- Bilgileri verdiniz, artık sistemde kayıtlısınız. Gördüğünüz gibi sistemde adım gözükmekte. Sizin de adınız burada gözükecektir. Siz işaretlediğim gibi Software Catalog menüsüne tıklayın ve alabileceğiniz lisanslı programları görün.


7- Gördüğünüz gibi burada birçok lisanslı Microsoft programları bulunmakta. İhtiyacınız olanı seçin. İsterseniz hepsini de seçebilirsiniz nasılsa size bedava. Her neyse biz Microsoft Windows 8.1 almayı deniyoruz. Bu nedenle aşağıdan  Microsoft Windows 8.1 ürününü bulun ve üzerine tıklayın.


Tıkladıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi sayfa açılacak ve burada kırmızı ile işaretlediğim çeşitli menüler var. Şimdi sizlere bunları yukarıdan aşağıya sırayla ne olduklarını da anlatayım.

İlk kırmızı çerçeveli bölüm  Microsoft Windows 8.1' in dili olacak. Bu nedenle bunu Türkçe seçin.

İkinci kırmızılı çerçeve sizin hesabınızın onaylandığını göstermektedir. Onaylı hesap değilse indiremezsiniz.

Üçüncü çerçeveli kısımda ise solda download butonu yani  Microsoft Windows 8.1 indirme butonu, sağdaki ise  Microsoft Windows 8.1 lisans alma buttonudur. Şimdi  Microsoft Windows 8.1 için bir lisans anahtarı alın. Lisansınızı aldıktan sonra Download butonuna tıklayın.


8- Download Butonuna tıkladıktan sonra karşınıza bu şekilde bir sayfa açılacak. Bu sayfadaki iki yazılımı da indirmelisiniz. Aksi takdirde  Microsoft Windows 8.1 indiremezsiniz. Yazılımları indirip kurarak çalıştırın. Ve  Microsoft Windows 8.1 inmeye başlasın.  Microsoft Windows 8.1 indiğinde DVD' ye yazın ve format DVD' si oluşturun. Bununla bilgisayarınızı formatlayın ve elinizde aldığınız lisans anahtarını da format esnasında yada sonrasında aktifleştirin. Böylece Bedava Lisanslı  Microsoft Windows 8.1' iniz hazır. Güle güle kullanın




Eğer anlatımda kafanıza takılan bir şey varsa lütfen sormaktan çekinmeyin. Anlatım kendi tarafımca yapılmıştır ve kendim de denedim bizzat. Sizler de destek olmak istiyorsanız yorum yapmanız ve konuyu paylaşmanız yeterli.

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.