Klavye, Fare ve Ekranlar Nasıl Temizlenir?

Bilgisayar çevre birimleri(Klavye, fare, ve monitörler vb.) zaman içinde kullanıla kullanıla kirlenir ve tozlanmaya başlar. Bu birimleri temizleyerek tekrar temiz şekilde kullanıma sokabilirsiniz. Peki klavye, fare ve monitör temizliği nasıl yapılmalıdır? Gelin şimdi bu konu hakkında konuşalım.Fare, hepimizin yoğun olarak kullandığı bilgisayar çevre birimidir. Bu yoğun kullanımdan dolayı diğerlerine nazaran en çok fareler kirlenmektedir. Farenize genel bir bakış attığınızda kirlenip kirlenmemiş olduğunu hemen anlayabilirsiniz. Önce tüm fare yüzeyini temiz nemli bir bezle sildikten sonra ulaşılması zor yerlere kürdan veya kartvizit benzeri araçla ulaşabilir ve farenizi tamamen temizleyebilirsiniz.

Toz ve kir tutma konusunda en iyi ikinci çevre birimi ise klavyedir. Klavyenizi söküp bir çöp kovası üstünde ya da yere serdiğiniz gazete üstünde ters çevirip hafifçe sallarken arka kısmından da hafifçe vurabilirsiniz. Ardından nemli bir bezle de klavyenizi silerseniz kaba bir temizlik yapmış olursunuz. Ayrıca temizlik konusunda zorluk çıkartan cihazları da basınçlı hava kullanarak temizleyebilirsiniz. Bu arada masaüstü klavyelerin tuşlarını sökerek yıkayabilirsiniz. Eğer söz konusu klavye laptop klavyesi ise dikkatli olmanızı öneririm çünkü bazıları sökülmemekte ve bazıları da sökülünce geri çok zor takılmakta. Yine klavyenize meyve suyu, kola gibi şekerli içecek döktüğünüz takdirde klavye tuşlarını sökerek tuşları yıkamanız ve klavye tabanını da silmeniz gerekecektir.

Ekranlar yani monitörlere ise biraz yumuşak davranmak gerekiyor. Çünkü ekranlar hassas parçalardır. Sadece hafi nemli bir bez ile ekranınızı silebilirsiniz. Asla kimyasal kullanmayın, monitörünüze zarar verirsiniz. Benim önerim mikrofiber bir bez alın ve onunla ekranınızı silin. Çünkü mikrofiber bezler yüzeylerde kolay kolay çizilme yapmaz.

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.