STRATO Alan Adı Blogger'a Nasıl Yönlendirilir? (Kesin Çözüm)


STRATO'nun vermiş olduğu 0.99 Dolar ücretli olan .com uzantılı domain alma kampanyasını hepiniz biliyorsunuzdur. İnternette gördüğüm kadarıyla bir çok Blogger kullanıcısı, STRATO'dan aldıkları alan adını Blogger sitelerine ve bloglarına tanımlayamıyor. Bunun nedeni ise 0.99 Dolar etiketli .com uzantılı alan adı kampanyasından alınan domainlerin CPANEL'e sahip olmamasından dolayıdır. Peki CPANEL olmadan STRATO alan adını Blogger'e nasıl yönlendirilir? Bu mümkün müdür?
Aslında CPANEL, STRATO'da kampanyalı alan adlarında aktif olmadığından dolayı bu işlem biraz karmaşık ve neredeyse çoğu kimse alan adını Blogspot uzantılı bloglarına bağlayamıyor. Haliyle STRATO'dan alan adı alanlar mecburen hosting hesaplarını da buradan almak zorunda kalıyor. Yani STRATO, tabiri caizse hosting hesabını size zorla satın aldırıyor. Buna hiç gerek yok. Benim anlatacağım yöntem ile STRATO alan adınızı kolay şekilde Blogger hesabınıza kaydettirip yönlendireceksiniz. Şimdi nasıl yapıldığına geçelim.

Öncelikle Blogger için STRATO'dan aldığınız alan adını girmeniz gerekir. Alan adınızı aşağıdaki gibi girdikten sonra karşınıza ''Bu alan adına ilişkin yetkinizi doğrulayamadık. Hata 32.'' kodlu mesaj gelecek. Bu mesajı gördüyseniz harika. Çünkü asıl olay bundan sonrasında.


İkinci Aşama olarak ise kırmızı olarak çerçevelediğim ''buradan'' yazan butona tıklıyoruz. Bizde CNAME olmadığı için mecburen bu yöntem ile devam edeceğiz.



''Buraya'' butonuna tıkladık. Aşağıdaki menü karşımıza çıkacak. burada üçüncü sayıyı heyecandan atlamışım direk dördüncü aşamaya geçmişim :) Burada doğrulama yöntemi olarak ''Diğer'' seçeneğini seçeceğiz ve beşinci rakamda bulunan yerde karışık bir kod dizisi ortaya çıkacak. Bu kodu kopyalayın.


STRATO'da alan adınıza giriş yapın ve ''Alan Adı Ayarları'' seçeneği altında bulunan ''DNS Ayarları'' seçeneğini seçin. Ardından da ''TXT Kaydı'' butonuna tıklamalısınız.


Daha sonra buradan TXT kaydını etkinleştirin. Ardından da ''TXT Kuralı'' sekmesindeki ''Kullanıcı Tanımlı'' seçeneğini işaretleyin ve az önce kopyaladığınız kodu buraya yapıştırın ve kaydedin. Ardından dördüncü ve beşinci adımların olduğu ekranda ''doğrula'' butonuna tıklayacaksınız.


Şimdi ise bir üstteki resimde girmiş olduğunuz bölümdeki ''A Kaydı (Alan Adı Yönetimi)'' menüsü altında bulunan kısımda ''IP Adresim'' seçerek altta açılan bölümde Blogger'ın IP Adresi olan 173.194.65.121 numarasını girin ve kaydedin.


Son aşama ise Blogger ekranına dönün ve alan adınızı onaylayın. Onaylamadan önce yönlendirmeleri ayarlamak isterseniz 11 numaralı bölümü aktive edin ve kaydedin. Tebrikler, işlem tamamlandı. Artık Blogger sitenizi STRATO alan adıyla kullanabileceksiniz.

Eğer ki bu yöntemin herkesin bilmesini istiyorsanız paylaşımda bulunabilir ve yayılmasını sağlayabilirsiniz.

5 yorum:

  1. kardeşim ne yazıcağım ıp ye ?

    YanıtlaSil
  2. hocam bu yönlerdirme ne kadar sürüyor

    YanıtlaSil
  3. versem benimkinide yönlendirirmisin ben yapamadım 1 aydır

    YanıtlaSil
  4. hocam sağolasın sayende başardım ya:) ver elini öpeyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimki strato değil nic.tr idi. ama cloudflare aracılığıyla txt kullanarak yaptım

      Sil

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.