KOSGEB Artık İşinizi Kurmadan 50.000 TL Veriyor


KOSGEB'in iş kurmak isteyenlere hibe kredi verdiğini herkes bilmekte. Özellikle de geçtiğimiz günlerde kural değişikliğine giden KOSGEB, artık iş kurduktan sonra 50.000 TL hibe kredi vermiyor, işinizi kurmadan önce hibe kredi veriyor. Bu güzel haberin tüm detaylarını yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

Günümüzde bir çok kişi yeni bir işletme açmak istiyor fakat açamıyordu.  Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'in de geçtiğimiz yılda yapmış olduğu destekler ise bir yere kadardı. Eski kurala göre önce işinizi kuruyor ve ardından faturalandırmalar ile KOSGEB'e müracaat ediliyor, ardından KOSGEB sizin için harcama miktarınızdan belli bir miktarı ödüyordu. Bu ise cebinde yatırım yapacak parası olmayan kişileri zorda bırakmaktaydı. Bunu düşünmüş olacaklar ki artık KOSGEB, işinizi kurmadan önce hibe kredi olarak 50.000 TL vermekte. Ayrıca 100.000 TL'ye kadar da faizsiz kredi imkanı sunmakta. Yani toplamda 150.000 TL para imkanı oluşmuş oluyor.

Bu destekten faydalanacak kişilerin ise bir işte SGK'lı çalışmamaları ve herhangi bir şirketlerinin olmaması gerekli.

Tüm illerde başvuruların açık olduğunu hatırlatalım. Ayrıca projenizin kabulü için üç kere revizyon hakkınız var ve üç revizyonda da başarısız olursanız projeniz iptal olmaktadır. Projeniz kabul olduğunda KOSGEB, size direkt olarak parayı vermekte ve 90 gün içerisinde iş yerinizi açmanız gerekmektedir.

Başvurmak için öncelikle KOSGEB Girişimcilik Sertifikası'nı 32 saatlik bir eğitim sonrası almalısınız.

Detaylı bilgiler için ''444 15 67'' no'lu KOSGEB Çağrı Merkezi'ni arayabilir veya ''kosgeb.gov.tr'' internet adresine giriş yaparak bilgi edinebilirsiniz.

1 yorum:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.