LG V20 İncelemesi ve Özellikleri


LG cephesinin yeni ve en son çıkarttığı amiral gemisi konumunda bulunan LG V20 modelini bu yazımızda detaylıca inceleyeceğiz. LG V20 modelinin artıları ve eksileri, alınır mı, alınmaz mı, kamera özellikleri, fiyatı ve tüm özelliklerini bu yazıda inceledik.

Genel Görünüş ve Ekran Özellikleri

LG V20, LG'nin en son çıkarttığı amiral gemisi telefonu konumunda bulunduğundan dolayı özellikleri ve tasarımı da haliyle önceki amiral gemilerinden iyi olmasını gerektiriyor. Bu nedenle LG V20'nin tasarımında selefi olan LG V10'un tasarımıyla bariz farklar barındırmakta. Malzeme yapısı olarak alüminyum, silikon, silikon polikarbonat kullanılmış olan V20, oldukça kaliteli bir duruş sergilemekte. Tasarım olarak mükemmel dizayn edildiğini düşünüyorum. Renk seçenekleri ise kısıtlı tutulmuş ve gümüş, siyah ve pembe renk seçenekleri bulunuyor.

LG V20, 174 gram ağırlıkta ve 7.6 mm kalınlığına sahip. Ekran çözünürlüğü 1440x2560 QHD çözünürlüğünde olan telefonun ekran boyutu ise 5.7 inç büyüklüğünde. Ekran, dayanıklılığını Corning Gorilla Glass 4 teknolojisiyle sağlamakta. İkinci ekranın çözünürlüğü ise 160x1040 çözünürlüğüne sahip ve sadece 2.1 inç büyüklükte.

İkinci ekranda Always-on Display sürekli olacak şekilde aktif durmakta ve ana ekranınızı siz kapatmış bile olsanız bu ikinci ekran açık kalmaktadır. Buradan da wifi, el feneri, sessiz modu, müzikçalar gibi ayar ve programlara telefonun ana ekranını açmadan erişebiliyorsunuz ki bence güzel bir özellik.


Suya dayanıklı bir telefon değil ve parmak izi okuyucusunun da olduğunu belirtmeliyim. Ayrıca hoparlör kalitesi mükemmel. Müzik seven kişiler çok sevecektir.

İşlemci, RAM ve Depolama Alanı

LG'nin yeni amiral gemisi, kalbinde Qualcomm Snapdragon 820 işlemcisini bulunduruyor. 4 çekirdekli işlemci 2.2 GHz saat hızına çıkabiliyor. Yine grafik kartı olarak ise Adreno 530 bizlere keyifli oyunlar oynatacağa benziyor. 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı ile V20, oldukça güçlü bir cihaz diyebilirim. Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle de çıktığını söyleyelim.

Batarya Performansı

Batarya konusunda ise V20 selefi olan V10'dan çok fazla bir artış göstermemiş. Sadece 200 mAh artış ile 3200 mAh bataryaya sahip olan V20, bu konuda beklentileri karşılayamamış diye düşünüyorum. V20'nin desteklediği Quick Charge 3.0 ile neyse ki bu durumu avantaja çevirebiliyor ve bataryayı hızlı bir şekilde doldurabiliyor. 1 günü rahatlıkla çıkartabilirsiniz. (Bu nasıl kullanacağınıza bağlı bir konudur.) Unutmadan, bu modelde batarya çıkartılabilir olarak tasarlanmış. Yani yedek batarya alarak kesintisiz telefon kullanabilirsiniz.

Kamera

LG V20, kamera olarak oldukça iddialı. Sağlam ve güçlü bir kameraya sahip olan model, arka kısımda 16 MP, ön kısımda ise 8 ve 5 MP kamera çözünürlükleri ile üretilmiş. Ön kamera ile mükemmel selfie(özçekim) yapabilirsiniz anlamına da geliyor bu.

Kameranın özelliklerine de değinir isek çok noktalı odaklama, color spectrum sensor, elle odaklama geniş açılı (75°), hibrid otomatik odaklama, OIS, auto focus gibi özelliklere sahip. Diyafram olarak ise F1.8 açıklığa sahip kamera 2160p olarak (Ultra HD 4K) video kaydedebiliyor. Bunu da 30 FPS hızında yapıyor.

Son Olarak Fiyatı ve Yorumum

Şu anda ülkemizde 2900 TL bandında satışa sunulmuş olan LG V20, oldukça başarılı bir model olarak karşımıza çıkıyor. Bu yılın en iddialı amiral gemisi olabilir. Alternatif telefon olarak ise LG G5 ve LG V10 önerebilirim.

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.