Superonline ve TTNET Wifi Şifresi Nasıl Değiştirilir?


Evde, iş yerinde, hava alanlarında, kafelerde insanların artık mobil veri yerine Wi-Fi bağlantısını tercih ettiklerini gözlemledim. Peki bir gün evimizdeki, ofisimizdeki internet şifresini unuttuğumuzu düşünürsek ne yapacağız? Ya da evinizdeki internetinize birisinin sizden habersiz şekilde girmesi ve kullanmasını engellemek istiyorsunuz. Ne yapacaksınız?
Kotalı internet kullanıcısıysanız (kaldı mı artık kotalı kullanan) internetinizin habersiz şekilde kullanılması faturanızın şişmesine sebebiyet verebilir. Bu nedenle bu gibi durumlardan kurtulmak için modem şifresi değiştirmek isteyebilirsiniz. Ayrıca izinsiz girişlerden dolayı yapılacak yasadışı işlemlerde de polislerin ilk önce sizi göz altına alacağını ve sizi sorumlu tutacağını da söyleyeyim.

Modem şifresi değiştirmek aslında oldukça basit bir işlemdir. Bazı kişilere bu işlem zor gelebiliyor, ancak bir kere yaptığınızda alışacaksınız. Öncelikle modeminizin arayüzüe giriş yapmanız gerekli. Arayüze giriş yapmak için bir takım Ip adresleri mevcuttur. Her hangi birisiyle modem arayüzünüze ulaşın. Adresler, 192.168.1.1 - 192.168.1.2 - 192.168.2.1 olarak belirlenmiştir.

Karşınıza çıkan giriş ekranını doldurun. Superonline kullanıyorsanız ve varsayılan şifrenizi değiştirmediyseniz kullanıcı adı: admin şifreniz ise superonline olacaktır. TTNET kullanıcıları için kullanıcı adı: admin şifre ise ttnet olarak belirlenmiştir. Giriş yapamadıysanız bir de boş bırakarak deneyin.

Modeminizin arayüz giriş şifresini değiştirdiyseniz veya giriş yapmıyorsanız servis sağlayıcınızı arayabilir veya modeminizi resetleyebilirsiniz.

Modeminize giriş yaptıktan sonra ''Kablosuz'' seçeneğini bularak burada şifrenizi değiştirebilirsiniz. Şifre koyarken ise sayılardan harflerden karışık bir şifre koyun ki kırılamayacak kadar güçlü şifreniz olsun.

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.