Kişisel Blog Sitesi Nasıl Açılır? Blog Sitesi Açarken Nelere Dikkat Etmeliyim?

İnternetin yaygınlaşmasıyla artık insanlar kişisel olarak bloglar açmaya başladı. Bloglarda çeşitli bilgileri, yaşanılan tecrübeleri ve tavsiyelerini paylaşır olduk. Herkesin blog açabildiğini ve internette bloğunu yayınlayarak kitleler ile bir şeyler paylaştığı bu günlerde neden sizin de bir blogunuz olmasın?

Öncelikle kişisel blog açmak için aşamalar bulunmakta. Aşamalar zor değil, hemen hemen birkaç saat ve gün arasında tamamlanabilecek aşamalar. Bu aşamaları sıralarsak;
1. Blogunuz için konu
2. Blogunuz için servis sağlayıcı
3. Blogunuz için tema ve çeşitli ihtiyaçlar
4. Yazı yazma planı
Gördüğünüz gibi dört aşamalı bir planlama ile siz de kişisel blogunuza sahip olabilirsiniz. Haydi başlayalım.

Blogunuz İçin Konu

Blogunuz için bir konu belirlemelisiniz. Bu konuyu düşünürken sizlere yardımcı olabilmesi için elinize kağıt kalem alın ve sevdiğiniz şeyleri yazın. Örneğin futbol severim, teknoloji severim, sanat severim, Uzakdoğu mutfağını severim gibi. Yine örnekler üzerinden gidersek teknolojiyle ilgileniyorsanız teknoloji bloğu açabilirsiniz. Burada yeni teknolojiler hakkında düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Veya sanat sever birisiyseniz gittiğiniz etkinlikleri veya kendi şiirlerinizi, edebi yazılarınızı, çizdiğiniz resimlerinizi, karakalemlerinizi paylaşabilirsiniz.
Burada önemli olan şey sizin bıkmadan istikrarlı bir şekilde blogunuzu devam ettirmeniz. Gerçekten bu konu önemli, zira şu an internette ilgilenilmeyen ve internetin derinliklerinde kaybolan birçok site ve blog bulunmakta. Bu nedenle de ilgi alanınızla paralel bloglar açabilirsiniz.

Blogunuz için Servis Sağlayıcı ve Blog Sistemi

Blogunuzun konusunu belirlediniz. Şimdi sıra servis sağlayıcı ve Blog sistemini seçmekte. Blog sistemi seçmek için size popüler olan iki sistemden birisini öneririm.

Bu sistemlerden ilki Blogger. Blogger, Google’ın gücünü arkanıza alabileceğiniz bir blog sistemi. Temel olarak kullanımı çok kolaydır ve arkasında Google’ın olması, bu sistemi hacklenemez durumda tutmakta. Yani blogger blog açarsanız siteniz %99.9 hacklenemez diyebilirim. Blogger blog açmak kolaydır, bir gmail hesabı alarak bu hizmetten faydalanabilirsiniz. Ayrıca temaların çoğu ücretsizdir ve kendinizi rahat hissettiğiniz temalardan birisini sitenize kurabilirsiniz. Blogger ile blog açarsanız herhangi bir ücret ödemezsiniz. Alan adınız siteismi.blogspot.com şeklinde olur ve hosting derdiniz olmaz. Tüm bunlar için seçilebilir ve kullanışlı bir sistem. Seo konusunda wordpress ve blogger hangisini seçerseniz seçin iyi bir seçim olacaktır.

İkinci seçenek ise Wordpress sistemi. Wordpress ise Blogger’dan daha fazla tercih edilen ve günümüzde büyük sitelerin de kullandığı bir içerik yönetim sistemidir. İster blog, ister eticaret sitesi kurun, her türlü ihtiyacı karşılayacak şekilde dizayn edilmişlerdir. Wordpress sistemi de blog ve kullanım konusunda ücretsizdir ancak wordpress kurmak için bir alan adı ve hosting almanız gerekir. Yani bir yerde işin içine para giriyor diyebilirim. Genellikle temalar parayla satılır. Güvenlik konusunda bu sistem de güvenliği üst düzeyde tutmaktadır. Sürekli yapılan güncelleştirmeler ile hacklenmeye karşı blogunuz korunur. Ücretsiz olarak denemek isterseniz bedava hosting veren bir yere wordpress kurarak deneme imkanı bulabilirsiniz. Seo konusunda wordpress ve blogger hangisini seçerseniz seçin iyi bir seçim olacaktır.

Blogunuz için Temalar

Blogunuz için temaları internetten çeşitli platformlarda bulabilir ve kurabilirsiniz. Seçtiğiniz sistem altyapısına göre temalar da ücretsiz ve ücretli olarak değişebilmekte. Hangisi ücretsiz hangisi ücretli olarak net bir şey diyemem, ancak Blogger’da genellikle temaların ücretsiz olduğunu belirtebilirim.

Yazı Yazma Planı

Blogunuz için bir yazı yazma planı belirleyin. Günde 1 yazı ya da iki üç günde 1 yazı yazarak başlayabilirsiniz. Bu kısım size kalmış. İstediğiniz şekilde planlayabilirsiniz. Benim tavsiyem ve genellikle kullanılan plan olarak ilk bir ayda mümkünse günlük 1 yazı, bir ayı geçtikten sonra iki-üç günde bir yazı yazmanızı öneririm.


Görüldüğü gibi ücretsiz kişisel blog açmak oldukça basit. Belirtilen aşamaları kendinizce cevaplayarak ve kararlarınızı verdiğiniz taktirde blogunuzu kolaylıkla açabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Bedava blog scripti full indirin http://www.bilenokur.com/yazi/blog-sitesi-acmak.html

    YanıtlaSil

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.