Wordpress Blog Nasıl Açılır? Kişisel Blog Açmak


Günümüzde internete ulaşım her yerden mümkün olmakta. İnternetin bu kadar yaygınlaşması ile internet siteleri de yaygınlaştı. Eskiden internet sitesi açmak oldukça uğraştırıcı bir iş iken günümüzde internet sitesi açmak bir o kadar kolay hale geldi. Hatta şunu diyebiliriz ki günümüzde bazı insanlar kendi bloglarını açarak duygu ve düşüncelerini paylaşmakta. Peki ben kendi sitemi ve blogumu nasıl açabilirim dediğinizi duyar gibiyim.

Kendi blogunuzu açmak bir o kadar kolaydır. Bunun için dünyada en çok kullanılan Wordpress altyapısını kullanırsanız oldukça kolay bir şekilde kişisel wordpress blogunuzu açabilirsiniz. Wordpress blog açmak, tıpkı bilgisayarınızı açmak kadar kolay bir iştir. Fazla bilgi istemez ve blog yönetimi oldukça kolay şekilde yapılmaktadır. Kolay kullanım yapısı itibariyle Wordpress içerik sistemi günümüz popüler sitelerinin çoğunda kullanılmaktadır. Bir Wordpress blog açmak istiyorsanız önünüze iki yol çıkmakta. Ücretsiz şekilde ya da biraz ücret ödeyerek blog açmak. Ücretsiz şekilde Wordpress blog açabilmek için www.wordpress.com adresine girip kaydolarak ücretsiz blogunuzu açabilirsiniz. (Buradan açılan bloglar genellikle kısıtlamalar içerir. Yani ekstralar için ücret ödersiniz.) Ancak ikinci yöntem olan bir domain(alan adı) ve sunucu(hosting) satın alarak ta blogunuzu açabilirsiniz. Bu şekilde açılan bloglarda istediğiniz temaları kurabilir ve özgürce Wordpress blog kullanmaya başlayabilirsiniz. Bizim önerimiz bir miktar ücret ödeyerek blog açmanız. Zira ileride blogunuz ilerlediğinde taşıma işlemleri vesaire uğraşmak istemenizi istemem. Ama önce Wordpress’e aşina olmak için ücretsiz servisten kayıt olarak kabaca bir fikir elde edebilirsiniz.

Wordpress blog kurmanız sizin güvenliğinizi de en üst seviyede sağlar. Blogunuzu ve sitenizi hacker saldırılarından korur ve sürekli güncellenerek sitenizin sonsuza kadar korunmasını sağlar. Ayrıca SEO ile blogunuza zamanla daha çok ziyaretçi gelecek ve arama motorlarında siteniz üst sıralara da çıkmaya başlayacak. Arama motorlarında üst sıraya çıkarak sitenizin ve blogunuzun tanınması da mümkün olacaktır. Ayrıca blogunuzda ziyaretçi sayınızın artmasıyla gelir de elde edebilme şansınız bulunuyor. Gelir elde etmek için ise Google Adsense’ye kayıt olarak sitenizi veya blogunuzu sisteme tanıtmanız ve onay almanız gereklidir. Görüldüğü gibi Wordpress’in eksiği yok, hatta artısı bile var. Günümüz internet ekosisteminde birçok büyük sitenin Wordpress kullanıyor olduğunu bilmek, bu sistemin ne kadar sağlam olduğunu da gösteriyor. Eğer siz de dünyanın en çok tercih edilen içerik yöneticisi sistemi olan Wordpress’in blogunuzda olmasını isterseniz hemen bir alan adı ve sunucu satın alarak Wordpress’in gücünü tadabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.