Para Nasıl Biriktirilir? Para Biriktirmenin İncelikleri - Kolay Para Biriktirme

Şüphesiz insanoğlunun tarihte bulduğu en iyi ve en kötü şeylerden birisi de paradır. Para için insanlar birbirleriyle mücadele etmiş ve hala da etmekteler. Mücadele etmeleri normal, zira para olmadan bu dünyada yaşamak biraz zor. İşte bu yüzden insanlar ev ya da araba almak için yani refah içerisinde yaşamak için para biriktirmeye çalışırlar. Para biriktirmek için giderleri kısmayı denerler. Para nasıl kazanılır ve biriktirilir öğrenmek isterler. Para biriktirmek bu kişilerin gözünde mükemmel bir yetenektir. Peki para nasıl biriktirebiliriz? Para biriktirmenin incelikleri nelerdir?

Para Nasıl Biriktirilir?

Para biriktirmek bir çoğumuzun gözünde büyüttüğü bir olay olarak karşımıza çıkıyor. Para biriktirirken kendinizi sıkmadan biriktirmeli ve bunu kendinize alışkanlık haline getirmelisiniz. Örneğin ben genellikle akşamları cebimde ya da arabamda kalan bozuk paraları bir kavanozda biriktiriyorum. Siz de bu gibi sizi zorlamayacak yöntemler ile para biriktirebilirsiniz.

Alkol, Sigarayı Bırakın

Alkol ve sigara malum, ülkemizde oldukça pahalı ürünler olarak karşımıza çıkmakta. Eğer ki alkol ve sigara içiyorsanız aylık masrafınızı hesaplayın. 15 TL'lik bir sigara içtiğinizi ve günde 1 paket sigara bitirdiğinizi farz edersek ayda 450 TL gibi bir para eder. İki paket sigara içiyorsanız ayda 900 TL'yi sigaraya ödemiş oluyorsunuz. Bu yüzden bir kez daha düşünün.

Alışkanlıklar Edinin

Yukarıda da bahsetmiştim, her akşam döndüğünüzde cebinizdeki bozuk paraları biriktirmek ya da her hafta 50 TL gibi bir miktarı kumbaranıza koymayı hedefleyin. Miktarı siz belirleyin, sizi zor duruma sokmayacak bir miktarı seçin. İnanın bir kaç kuruş bile bir yıl sonra biriktiğinde iyi bir meblağ olacaktır. Sonuçta damlaya damlaya göl olur demiş atalarımız.

Altın - Dolar Alabilirsiniz

Altın ve dolar gibi ekonomi araçlarını kullanabilirsiniz. Birikiminiz ile altın, dolar alabilir ya da faize yatırabilirsiniz. Ben faize karşıyım diyorsanız katılım bankalarının kar paylı hesaplarına yatırabilirsiniz.

Gerekmedikçe Ürün Almamaya Özen Gösterin

Elinizde bir telefonunuz var ve yeni bir telefon mu istiyorsunuz? Elinizdeki telefon şu an da işinizi görüyorsa onu değiştirmeyi aklınızdan çıkartın. Şu sıralar iyi bir telefon almak isterseniz en az 1500 TL gözden çıkartmanız gerekecek. Ülkemizde maaşının kat kat üstünde bir meblağa telefon alıp ta üç yıl o telefonun borcunu bitirmeye uğraşan insanlar mevcut.

Hedef Belirleyin

Kendinize hedef belirleyin. Hedefiniz olunca motive olmanız daha kolay olacak. Örneğin önümüzdeki yıl 5000 TL biriktireceğim, 5 yıl sonra 50.000 TL biriktireceğim gibi hedefler belirleyin.

Bu yöntemler ve akla gelmeyen bir çok yöntem ile paranızı biriktirebilirsiniz. Yöntemlerden bazılarını ben size söyledim. Sizin de aklınıza gelen para biriktirme yöntemleri var ise çekinmeden yorumlarda belirtebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.