Turkcell Superbox'ı İnceledik! Turkcell Superbox İncelemesi


Günümüzde artık mobil veriler de kablolu internet kadar hızı vermeye başladı. Bu nedenle de insanlar artık bir yere muhtaç olmadan kablosuz interneti telefonun sim kartından yada data kartından kullanıyor. Ülkemizde henüz yeni yeni girmekte olan ve reklamları da televizyonlarda yeni yeni dönmeye başlayan Turkcell Superbox'u bu yazımızda inceliyoruz.

Turkcell Superbox Nedir? Ne Değildir?

Turkcell Superbox dediğinizde ingilizceden çevirdiğinizde otomatik olarak aklınıza süper bir kutu gelebilir. İsmi de kendisi gibi ilginç bir cihaz kendileri. Bu yeni nesil modemler bir önceki Vınn'ların gelişmiş versiyonu diyebilirim. Vınn'ların içerisine nasıl ki sim kartı takıp kullanıyorsak Superbox için de aynı şey geçerli. Yeni nesil bir kablosuz WiFi diyebileceğimiz Superbox çeşitli varyasyonlar ile evlere tahsis ediliyor.

Turkcell Superbox Kutu Açılımı

Superbox, mavi bir kutuyla karşımıza çıkıyor ve alt orta kısmında Superbox diye belirtilmiş. Kutu içeriği oldukça sade. Bir modem, modemin güç kablosu, kullanım kılavuzu gibi kağıtlar da kutunun içerisinde çıkıyor. 

Turkcell Superbox Modem Fiziksel Özellikleri

Modem, Huawei'nin ürettiği bir modem ve dikdörtgen bir klasik modem görünümüne sahip. Benim elimdeki modem ise B525S-23A model numaralı modem. Modem, 226 mm x 163 mm x 52 mm boyutlarına sahip.
Modem de kutusu kadar sade bir tasarıma sahip. Ön alt kısmında yine Superbox logosu ve yazısını görmekteyiz. Gri beyaz olarak üretilmiş olan modemin üst-orta kısmında ise soldan sağa sayacak olursak güç ledi, internet ledi, WiFi ledi, Ethertnet ledi ve data çekim gücünü gösteren bir led bulunuyor.


Modemin üst kısmında ise güç ve wps butonu sizi karşılıyor.


Alt kısmında sim kart giriş slotu ve bilgilerin bulunduğu etiket bulunuyor.


Yine modemin arka kısmında da bizleri Huawei'nin logosu logunun üstünde bir harici anten bağlama yeri (burası kapağın altında saklanıyor) ve alt kısımda da soldan sağa doğru güç soketi, dört adet ethernet portu, usb portu, telefon portu ve reset butonu yer alıyor.

Data çekim ledi tıpkı telefonlardaki gibi beş çubuk seviyesine sahip ve sizin baz istasyonlarına olan konumunuza göre az çekebiliyor ya da full çekebiliyor. Cihaz, bulunduğunuz yerde 4.5G sinyal yayan bir baz istasyonuna sahipse kullandığınız Wi-Fi de buna oranla hızlı oluyor. 2.4gHZ ve 5gHZ bantlarında WiFi yayını yapabiliyor modem.

Superbox oldukça basit bir yapıya sahip ve istediğiniz zaman yanınızda gezdirebiliyorsunuz. Bir kere kurulum ekibi evinizde cihazı kuruyor ve siz isterseniz iş yerinize isterseniz yazlığınıza isterseniz köyünüze yani telefonun çektiği her yere Superbox'ı götürebiliyorsunuz. Götürdüğünüz yerde ise sadece fişe takıyorsunuz ve bir kaç dakika modemin kendine gelmesini bekliyorsunuz.

Turkcell Superbox Modem Fiyat ve Paketleri

Data gücünü baz istasyonlarından aldığından dolayı fiber altyapısı olmayan binalar ve sürekli yer değiştiren kişiler için oldukça uygun olan Superbox, taşınabilirlik olarak 10/10 alsa da maalesef fiyat olarak biraz tuzlu. Benim kullandığım paket 10 Mbps sınırsız paket. 129.9 TL ödüyorum. Benim evim yeni ev olduğu için altyapı olarak hiç bir servis sağlayıcı şu an yok ve cihazdan oldukça memnunum. Alacaksanız da kotalı paketler yerine 10 Mbps hız olanını ya da 20 Mbps hız olanını tercih etmenizi öneririm.

Turkcell Superbox Sınırsız Paket Fiyatları

Superbox Fırsat 10 Mbps İnternet - ​10 Mbps'ye Kadar - ​129,9 TL
​Superbox 20 Mbps İnternet - ​20 Mbps'ye Kadar - ​179,9 TL

Turkcell Superbox Kotalı Paket Fiyatları

Superbox 50 GB 4.5G İnternet ​50 GB 159 TL​
Superbox 100 GB 4.5G İnternet​ 100 GB​ ​219 TL
Superbox 200 GB 4.5G İnternet​ 200 GB​ ​269 TL
​Superbox 500GB 4.5G İnternet ​500 GB ​​399,90 TL

Fiyat çizelgesinin güncel halini Turkcell Superbox'un sitesinden görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.