LG G4 Ghost Screen Olayı Nedir? Ghost Screen Nasıl Geçer?

Ghost Screen son zamanlarda ortaya çıkan ve telefonların ekranında problemler yaratan bir olaydır. Diğer adlarıyla hayalet görüntü, yanma, ekran yanması, telefonunuzun ekranında leke halinde görünen bir olaydır.

Ghost Screen'i Nasıl Anlarım?

Ekranınızı inceleyin. Ekranınızda eğer gariplik fark ederseniz garip olan kısmı dikkatlice inceleyin. Telefonunuzun simgeleri, yazılar, herhangi bir şey leke olarak ekranınızda olabilir. Eğer böyle bir şey görüyorsanız telefonunuzda ghost screen olayı oluşmuş demektir. Öncelikle bu olay yazılımsal değil, donanımsaldır. Çünkü bahsi geçen sorun ekranınızda bulunan piksellerin yanmasıyla oluşmaktadır. Renk ayarlarının bozulması, piksellerde oluşan yanmalar bu olayın sebebidir. Aşağıdaki resim size ghost screen olayını anlamanızda yardımcı olacaktır.

Ghost Screen Olayı Yaşıyorum Ne Yapmalıyım?

Öncelikle bu olayla karşılaşırsanız korkmayın, telefonunuz garanti kapsamındadır. Telefonunuzu garanti kapsamında tamir ettirebilirsiniz. Bunun için telefonunuzu aldığınız yere gidin ya da teknik servis bulunduğunuz yerde var ise kendiniz teknik servise bırakın.

Ghost Screen Oluşumunu Nasıl Engellerim?

Ekran yanması diğer adıyla ghost screen, uzun süre ekranınızın belli bir yerde sabit kalmasıyla ortaya çıkar. Örneğin ana ekranda uzun süre kalırsanız, ekranınızda bulunan bazı kısımlarda yanmalar olabilir. Ghost Screen olayını engellemek ve çözmek için;
  1. Ekran zaman aşımı sürenizi kısa tutun.
  2. Arada da olsa ekranınızda işlem yapın.
  3. Sabit veya statik görüntüleri ekranınızda çok tutmayın.
  4. Gerekmediği zaman ekranınızı kapatın.
Telefonunuzda bahsi geçen ghost screen olayı gerçekleştiyse en yakın teknik servise telefonunuzu teslim etmenizi öneririm.

1 yorum:

  1. Lg servis ghost screen i arıza veya kusur olarak kabul etmiyor tamir veya değişim yapmıyor servis dahi açmıhor tüm lg serilerinde bu sıkıntının olduğunu gördüm özellikle şikayetvar com da lg mağdurlar ordusu olmuş.
    Sizde bu orduya katılmayın xiaomi mi6 veya onepulus 5 hepsine 10 çeker.

    YanıtlaSil

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.