Rust Harita Nasıl Yapılır? Harita Yapımı Ve Kullanımı

Rust haritasının ne kadar büyük olduğunu bilirsiniz. Bu haritada maden toplarken, ağaç keserken yada keşfe çıkarken yolunuzu kaybettiğiniz olmuştur. İşte bu durumda elinizdeki eşyalarla birlikte kaybolmuş hissi yaşayabilirsiniz. Bunu önlemek için oyunda harita yapmalısınız. Harita yaparak evinizin konumunu ve önemli olduğunu düşündüğünüz konumları işaretleyerek kaybolmanızı engelleyebilirsiniz. Şimdi harita nasıl yapılır ve kullanılır görelim.


Harita yapımı için en az 500 odun gerekli. Elinizde 500 odun yoksa toplayın. Daha sonra ''Tab''tuşuyla envanterinizi açarak harita yapımı işlemine başlayalım. Öncelikle bunları 5 paper(kağıt) yapmanız gerekmekte. Kağıtları üretmeye başlayalım.

Kağıtlarımızı ürettikten sonra harita üretme seçeneği sağ taraftaki crafting menüsünde belirecek. Buradan Map yada kağıt harita seçeneğini seçtikten sonra işle butonuna tıklayarak haritayı üretime başlayın.
Daha sonra ürettiğiniz haritayı ekranın altındaki eşya koyduğunuz yere koymalısınız. Koyduktan sonra G tuşuna basarak haritayı aktifleştirebilirsiniz. Böylece siz de haritada gittiğiniz yerleri görebilir ve sağ taraftaki renklendirmeler ile haritanızı işaretleyebilirsiniz. Artık kaybolma ihtimaliniz hiç olmayacak!

2 yorum:

  1. Ben basıyorum olmuyor amsterdam hapis 3 adlı sunucudayım ama olmuyor elimde tutup yapıyorum genede olmuyor neden?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunda klavye ayarlarını değiştirdiniz mi? Varsayılan ayarlara sıfırlayarak deneyin isterseniz bir de.

      Sil

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.