Windows Masaüstü Simgeleri Nasıl Geri Getirilir?


Özellikle de bilgisayarın format atan kişilerin karşılaştığı bir durum olan Windows masaüstü simgeleri kayboldu sorunu aslında korkulacak bir durum değildir. Kolaylıkla masaüstü simgelerini geri getirme işlemini yapabilirsiniz. Peki masaüstü simgeleri nasıl geri getirilir?
Formattan sonra masaüstünde genelikle bomboş ve geri dönüşüm kutusu, belgelerim gibi klasörlerin olduğunu görürsünüz. Bilgisayarım gibi hayati önem taşıyan klasörler ise burada görünmez. Genellikle kullanıcıların yeni Windows sürümlerinde karşılaştığı bu problemin çözümü oldukça basittir.

Windows'ta Masaüstü Simgeleri Nasıl Geri Getirilir?

Öncelikle masaüstünüzde sağ tıklayarak açılan menüde ''Kişiselleştirme'' seçeneğini seçmeniz gerekmekte.
Windows'ta Masaüstü Simgelerini Geri Getirme
Ardından ise açılan kişiselleştirme sekmesinde sol tarafta bulunan ''Masaüstü simgelerini değiştirin'' seçeneğine tıklayarak devam etmelisiniz.
Windows'ta Masaüstü Simgelerini Geri Getirme
Son aşama olarak ise Masaüstü Simge Ayarları menüsünde kırmızı çerçeve ile gösterdiğim kısımda bulunan masaüstü simgelerinin istediklerinize tik işareti koyarak kaydettiğinizde masaüstünüzde seçmiş olduğunuz simgeler görünecektir.
Windows'ta Masaüstü Simgelerini Geri Getirme
İkinci yöntem olarak ise pek ihtimal vermediğim ancak yine de bilmenizin iyi olabileceği bir yöntemi anlatacağım. Bu yöntemde ise masaüstünüzde hiç simge yok ise masaüstünüzde sağ tıklama yaparak ''Görünüm'' sekmesini seçerek hemen sağında açılmış olacak menüden ''Masaüstü ögelerini göster'' seçeneğine tıklayın. Böylece masaüstünüzde simgeler ortaya çıkacaktır.
Windows'ta Masaüstü Simgelerini Geri Getirme

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.