Star Wars: Force Arena İncelemesi


Star Wars, geçmişten günümüze ulaşmış kült bir filmdir. Ayrıca günümüzde bir çok insanın sevdiği bir film de olmuştur. Özellikle filmlerden tanıdığımız Darth Vader gibi kahramanlar insanlar tarafından oldukça beğenilmiştir. Her neyse, teknolojinin gelişmesiyle Yıldız Savaşları'nı seven insanlar için oyun olarak ta yayınlanmıştır Star Wars. En son çıkan oyunları olan Star Wars: Force Arena, oldukça güzel bir oyun olarak karşımıza çıktı. Şimdi, Star Wars: Force Arena adlı oyunu incelemeye başlayalım.
Star Wars: Force Arena, aslında Clash Royale ve League of Legends karması bir oyun olarak tasarlanmış. Bunu sakın oyun kopya, özenti gibi bir cümle olarak algılamayın, zira oyun gerçekten kaliteli ve kendine has atmosfer bulundurmakta. Kısaca oyundan bahsedecek olursak iki taraf bulunmakta. Bu taraflar ise Asiler İttifakı ve Galaktik İmparatorluk olarak adlandırılmış durumda. Yani iyi taraf kötü taraf gibi bir ayrım bulunmakta. Fakat bu ayrım sizin tek bir taraftan devam etmenizi de sağlamıyor. Bu oldukça güzel bir özellik. Taraflarda yine filmlerinden de tanıdığımız karakterler yer alıyor. Kısaca karakterlerden bahsedersek Asiler İttifağı'nda Prenses Leila, Han Solo, Sabine Wren gibi karakterler, Galaktik İmparatorluk'ta ise Boba Fett, Darth Vader gibi karakterler bulunuyor. Karakter açısından oldukça zengin bir oyun olmuş diyebilirim.

Oyunda amacınız bir komutan seçerek rakibinizi mümkün olduğunca yenmeye çalışmaktan geçiyor. Bunun için komutanınızı seçerek oyun modlarından birisini seçerek giriyoruz. Mod olarak 1 vs 1, 2 vs 2 ve Dostluk Maçı ( 2 vs 2) bulunmakta ve maçlar 3 dakikadan oluşmakta.

Star Wars Force Arena'da bulunan her komutanın kendine has özellikleri bulunmakta. Bu özellikler ikiye ayrılmış olup bunlar Aktif Yetenekler ve Pasif Yetenekler olarak belirtilmiş. Adından da belli olduğu gibi aktif yeteneklerin süresi dolunca kilidi açılıyor ve siz kullanıyorken, pasif yetenekler kendiliğinden kullanılıyor. Her karakterde bu kural böyledir.

Oyunda seçtiğiniz tarafa göre kullanacağınız kartlar da değişiyor. Örneğin Galaktik İmparatorlukta  TIE Avcı Gemisi, AT-ST Walker ve Stormtrooper gibi birimler çağırabiliyorken, Asiler İttifağında ise X-Wing, Dresselyalı Asi Savaşçı, Twi'lek Asiler gibi birimler çağırabiliyorsunuz.

Oyun arenaları ise oldukça güzel tasarlanmış. Bol bol grafikli bir oyun isteyenlerin hoşuna gideceğini düşünüyorum. Savaş alanında amacınız karşı tarafın kulelerini yıkarak merkezine ulaşmak. Aynı zamanda kule yıkarken kendi kulelerimizi de korumamız gerekmekte. Aksi halde kaybeden taraf olabiliyorsunuz. Bu işi komutanları yöneterek ve askerlerinizi sahaya sürerek yapıyorsunuz.

Kısaca oyun hakkında aktaracaklarım bunlar. Oldukça keyifli ve eğlenceli vakit geçirmemizi sağlayan Star Wars: Force Arena'yı Google Play Store'dan telefonunuza ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.