eBay'dan Nasıl Alışveriş Yapılır? eBay'dan Alışveriş Rehberi

İnternetten alışveriş fikri ilk başlarda insanlara garip gelmiştir. Sebebi ise dolandırılma, kandırılma, bozuk ürün gelirse ya da ürün elimize ulaşmazsa ne yapılacak fikirlerinden ötürüdür. Fakat artık günümüzde internetten alışveriş o kadar çok gelişti ki, eBay, Amazon, Aliexpress, Alibaba gibi yabancı alışveriş siteleri, istediğiniz ürünleri yurt dışından evinize kadar yollamaktalar. Bir zamanlar yurt dışından alışveriş güvenli mi diye soran insanlar artık yurt dışından alışveriş yapmaktadır. Şimdi bu rehberimizde eBay üzerinden yabancı bir ülkeden ürün nasıl alınır, eBay güvenli midir, eBay'dan alışveriş nasıl yapılır gibi soruları cevaplayarak anlatımlar olacak. Eğer eksik gördüğünüz yerler varsa bana yorum olarak bildirin, sizin için rehberimizi genişletelim!

eBay Nedir? Nasıl bir sitedir?

eBay, Merkezleri Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan artık küreselleşmiş bir alışveriş sitesidir. Bünyesinde bir çok ülkeden satıcı bulundurmaktadır. Amerika, Çin, İngiltere, İspanya ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu birçok ülkenin kullanımına açıktır. Bütün ülkeler burada mal satabiliyor ve satıcının ülkesini de bilebiliyorsunuz. Sadece ürün almak değil, isterseniz siz de ürün satabilirsiniz.

eBay Güvenilir midir? Ürünüm Gelmedi Paramı Geri Alabilir miyim?

eBay güvenilirdir. Yurt içinden nasıl alışveriş yapıyorsanız aynı şekilde işlemektedir. Paranız gelmezse ise PayPal üzerinden paranızı geri alabiliyorsunuz. Gittigidiyor şirketi, eBay'a aittir. Örnek olarak Gittigidiyor'u inceleyebilirsiniz. Altyapısı aynı şekilde.

eBay'dan Nasıl Alışveriş Yapabilirim?

Önce eBay'ın sitesine girin.(http://www.ebay.com/). Daha sonra sol üst taraftan register'a tıklayarak kayıt olun siteye. Gereken bilgileri verin kayıt işlemi sırasında. Doğru bilgiler verin ki alışverişinizde ilerde sıkıntı çıkmasın. Üye olduktan sonra PayPal'a da üye olmalısınız. Alışverişler PayPal üzerinden yapılmakta çünkü. Ayrıca PayPal, normal banka kartı ile alışverişlerden daha güvenlidir. Sorun olduğunda paranızı kolaylıkla geri çektirebilirsiniz. PayPal'a kredi kartınızı ya da banka kartınızı da tanımlayın tabi.
Şimdi eBay üyeliği aldık, PayPal üyeliği aldık. Sıra geldi alışverişe. Sizin için bir örnek alışveriş te yaptım. Şimdi alışveriş aşamalarını anlatmaya başlayayım.
İlk başta ürünümüzü beğeniyoruz. Ben U8 Smart Watch ürününü beğendim. Bu ürün başarıyla elime ulaşınca blogumdan yani buradan duyuracağım zaten. Ayrıca hoşunuza gittiyse incelemesini de yapacağım. Ürünümüzü arama kutucuğundan aradık, Bir sürü ürün burada listelenmiş durumda olacak. Fakat satıcı güvenilir mi? Şimdi bu satıcının güvenilir olup olmadığına bakalım. 
Satıcımız güvenilir, çünkü 450387 puanı var ve 98,8% Pozitif geri bildirim almış. Yani edarenus adlı satıcımız 98,8% başarılı satış yapmış. Satıcımıza güvendikten sonra ürünümüzü sepetimize ekliyoruz. Aşağıda resimde gördüğünüz gibi satın alma aşamalarına geldik. Resmi tıklayarak büyütebilirsiniz.
Burada ürünü ben iki adet aldım yanıltmasın sizi üstteki fiyatla bu resimdeki fiyat. Proceed to Checkout butonuna basarak devam edin, Gelen sayfada adresinizi, kargo ücretini, aldığınız ürünü, sayısını kontrol edin. Ettikten sonra da Continue butonuna basın.
PayPal hesabınıza giriş yapın. Girdikten sonra da alttaki gibi ekran karşınıza çıkacak. Onaylayın ve Ödeyin butonuna tıklayın, ardından ürününüz satın alınmış olacaktır.

Onaylayın ve Ödeyin butonuna tıkladık.
Gördüğünüz gibi ürün satın alındı. Ürün yaklaşık olarak 1-21 Mart arasında elime ulaşacağı söylenmekte. Gördüğünüz gibi alışveriş yapmak çok kolay. Ürün gelince ürünün incelemesini ve geldiği haberini de buraya yazacağım. Eğer rehberde eksik bulduğunuz yönler, merak ettiğiniz sorularınız varsa yorum olarak bana iletirseniz eklemeye çalışırım.

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.