Mobincube İle Android Site Uygulamasını Yapalım


Mobincube ile uygulama yapma yazım hakkında ilginiz için çok teşekkür ederim. Mobincube ile uygulama yapma konusuna yoğun ilgiden dolayı uygulama yapma konusunda yardımcı olmak amacıyla bu konuda örnek olması için sitemin android uygulamasını yapacağım. Konumuzu okumamış olanlar ya da anlamamış olanlar için asıl konumuzun linkini vererek uygulama yapmaya başlayalım.
Konuya ulaşmak için buraya tıklayın.


1- Şimdi üyelik bilgilerimizle sisteme giriş yapıyoruz. Giriş yaptığınızda karşınıza bu şekilde bir ekran çıkacak. Yalnız sizin ekranınızda uygulama yapmadığınız için bendeki gibi altta kutucuklar olmayacak. Uygulama yapmak için resimde göstermiş olduğum yerde bulunan Create a New App butonuna tıklayın.


2-  Ardından uygulamanız için bilgileri doldurmanız gerekmekte. İlk kutucuğa uygulamanızın adını yazın. İkinci kutucukta ise size uygulamanızı hazır tasarımlardan mı yapacağınız yoksa kendiniz mi yapacağınız sorulmakta. Hazır tasarımlardan hoşunuza giden varsa hazır tasarım seçebilirsiniz. Yok eğer ben kendim tasarlayacağım diyorsanız da Blank'ı seçebilirsiniz. Ben hazır bir tasarım seçerek örneğimi sürdüreceğim.


3- Templates'e tıkladık ve ardından tasarımı seçmekte sıra. Tasarım olarak oldukça fazla tasarımlara sahip. Fakat bizim işimizi görecek olan tasarım biraz aşağılarda olan Website adlı tasarım. Tasarımı seçmeden önce Prewiew ile sol taraftaki telefondan nasıl olduğunu görebilirsiniz. Create ile de uygulamanızı oluşturabiliyorsunuz. Create diyerek devam edelim.


4- Şimdi karşınızda uygulamanızın içeriğini girmekte. Burada sağ kısımda bulunan ONLINE WEB başlığı altındaki bölüme sitenizin URL adresini girin. URL adresinizi girdikten sonra sol taraftaki telefonun üzerinde sitenizin nasıl gözükeceğini görmüş olacaksınız.


5- Ardından uygulamamız için bir logo koymalıyız. Logomuzu da ekleyelim ki daha şık gözüksün uygulamamız. Logo eklemek için yukarıdan Info butonuna tıklayın. Burada uygulamanız ile ilgili bilgileri doldurabilirsiniz.


Temel olarak işlemimiz bu kadar. İsterseniz bu aşamada Apk dosyanızı alarak telefonumuzda gerçek olarak test edelim.

6- Apk almak için Preview bölümündeki Preview in Android yerinde bulunan Request butonuna tıklayın. Apk'nın oluşması biraz zaman almakta. Apk oluştuğunda dilerseniz QR kod ile, dilerseniz direkt indirme linkiyle telefonunuza indirip kurabilirsiniz.

Önemli Not: Bu işlem test için uygulama üretmektedir. Buradan öncelikle test ederek olası hataları çözmeli ve asıl Apk dosyasını daha sonra oluşturmalısınız.)

Şimdi de uygulamamızı indirme linki ve QR kodunu görmekteyiz.


Burada da kendi telefonumdan açmış olduğum sitemin uygulaması.

7- Uygulamanızın düzgün çalıştığını düşünüyorsanız sitenizin gerçek android uygulamasını artık tamamlayabilirsiniz. Bunun için Publish bölümüne girmeli ve Finish and Publish Version 1 butonuna tıklayarak şartları kabul etmelisiniz. Ardından aşağıdaki gri bölüm aktif olacak ve indirme linkiniz ile telefonunuza indirebilirsiniz. Apk oluşturulması için biraz beklemeniz gerekebilir.


8- Uygulamanız hazırlandı. Apk dosyanızı almak ve Google Play gibi marketlere yüklemek için aşağıda kırmızı çerçevelediğim Android Markets bölümüne girmelisiniz. Bu kısımda Download APK Version 1 yazan kısımdaki Download'a basarak uygulamanızın Apk dosyasını indirebilir ve Google Play gibi marketlere yükleyebilirsiniz.


Görüldüğü gibi arkadaşlar android için sitemizin bir uygulamasını yaptık. Siz de gösterdiğim gibi mobil sitenizin uygulamasını yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.