Yüksek Ping Nasıl Düşürülür?


Herkes kaliteli internetin kaliteli hız ve indirme hızı vereceğini düşünebilir. Ama şu gerek ki kaliteli internet bağlantısı yapmak düşük ping ile alakalıdır. Ping en basit mantığıyla sizin bilgisayarınızdan çıkan internet isteğinin karşı tarafa gidip geri dönmesi olarak diyebiliriz. Oyunlar üzerinden ise bağlantınızın tepki süresi yani gecikme hızı anlamında da söyleyebilirim.

Mutiplayer oyunlarda önemi oldukça yüksek olan ping süresi sizin ve oyun sunucuları arasındaki tepkime hızınızı ölçer. Oyunlarda internet pinginiz 1000 Ms ve üstü ise internetiniz ve sunucunuz arasında sorun olduğu neredeyse kesindir. FPS oyunlarında rakibinizin sürekli ışınlanarak gitmesinin, ya da sizin ola ateş açmanız karşısında onun sizi öldürmesi durumları ping olduğuna işaret eder. Sadece oyunlarda değil, internet sitelerinde de ping sizi çıldırtabilir. Oyunlarda ise ortalama ping 15-30ms arası olmalıdır. 150ms ve üstü ping size gecikme yaşatır.

Ping Süresini Nasıl Düşüreceğim?

Ping sürenizi iyileştirmeniz için bir kaç yolu uygulamalısınız fakat bunların garantisi yoktur. İlk olarak bilgisayarınızda açık olan tüm programları kapatın. İndirmeler varsa durdurun.
Evinizden bir kişi interneti yoğun kullanıyorsa da size yansır. İnternete ne kadar çok cihaz bağlıysa internette ping o kadar artmaktadır.
Ping yine yüksek ise bilgisayarınızı Wi-Fi'nizin yanına götürün ve kablonuzla bağlanmayı deneyin ya da kabloyla bağlıyorsanız bilgisyar ethernet kablonuzu kısaltın.
Wi-Fi ayarlarınızı da kontrol etmelisiniz. Belki de sorun Wi-Fi ayarlarında bulunuyordur. Yine düzelmediyse en klasik olan yöntem modeminizi açıp kapatmalısınız. İsterseniz bir süre bekleyerek yeniden deneyebilirsiniz, belki sorun geçicidir. Ancak yine aynı sorun gitmediyse servis sağlayıcınızı arayabilirsiniz. Böylece sorunlarınızı aşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Oha harbiden pingim cok onemli miktarda azaldi. Eyvellah dostum.

    YanıtlaSil
  2. Bendede 40 kadar bi dusus oldu adamsın sen.

    YanıtlaSil

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.