Yurtdışından Alışveriş Sınırı Artık 30 Euro Üzerinde Vergi Olacak



Günümüzde yurt dışından yapılan alışverişler oldukça popüler bir hale geldi. Bakan Tüfenkçi, internet üzerinden yapılan alışverişlerde olan 75 Euro sınırının haksız rekabete neden olduğunu belirterek bu sınırı 30 Euro'ya düşürdüklerini açıkladı.
Yani bundan sonra 30 Euro ve üzeri eşya getirmeniz durumunda devlete vergi ödeyeceksiniz anlamına gelmekte. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na gelen şikayet başvurularının artması nedeniyle, bakanlığın yaptığı incelemeler sonucu böyle bir karar alındı.
TOBB Konferans Salonu'nda konuşma yapan Bakan Tüfenkçi, 75 Euro'dan 30 Euro'ya düşen bu vergi sınırı hakkında, ülkemiz için daha iyi olduğunu açıkladı. Daha önceden 75 Euro üzerinde alınan vergiler, artık 30 Euro üzeri ürünlerde geçerli olacak. Tüfenkçi, ayrıca Avrupa'da internet üzerinde bu vergilerin 22,5 Euro sınırından başladığını da belirtti. Kararın önümüzdeki günlerde resmi gazetede yayınlanması bekleniyor.
Ayrıca yurt dışından ülkemize gelecek olan her teknolojik ürüne de 1 Euro ile 150 Euro arası bir bandrol vergisi de uygulanacak.

Sizler bu durum hakkında neler düşünüyorsunuz?

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.