Telefon Bilgisayara Bağlanmıyor! Telefon Bağlantı Sorunu Nasıl Çözülür?


HTC, LG, Samsung ve benzeri markaların ürettiği akıllı telefonlarda bazen rastlanılan telefon bilgisayar bağlantı sorunu sonucu işlem yapamamamıza neden olan bir sorun hakkında konuşacağım. Pc bağlantısı yapılamadığı için telefon içerisinde bulunan bilgileri eğer hafıza kartı yok ise alma şansımız oldukça azalmaktadır.

Bu sorunun birden çok nedeni bulunmakla birlikte asıl sorunun nereden kaynaklandığını maalesef siz bulacaksınız. Şimdi sırayla bu sorunlara neden olabilecek maddeleri ve çözümleri açıklayayım.

Bağlantı Sorunları Nasıl Çözülür?

  1. Telefonu bilgisayara bağladığınızda ekran kilidi kapalıysa ekran kilidini açarak bağlantı kablosunu bilgisayarınıza bağlayın. Telefonunuzda parola var ise parolayı da açmanız gerekir.
  2. Kablonuz kırık olabilir ya da sorunlu olabilir. Başka bir kablo edinerek yeniden bağlantı kurmayı deneyin.
  3. Bilgisayarınızda bulunan antivirüs programı engel olabilir. Bu yüzden bir de antivirüs programını devredışı bırakarak  bağlantı kurmayı denemelisiniz.
  4. Sürücü sorunları oluşmuş olabilir. Bilgisayarım >Aygıt Yöneticisi yolunu izleyerek sarı ünlem şeklinde bulunan bir sürücünüz var mı diye kontrol edin. Sarı ünlem eğer telefonunuzu bağladığınız port üzerinde ise sürücüyü kaldırıp kurmalısınız.
  5. Üniversal kablolar sonucu şarj edilen telefona sahipseniz bu sorun ortaya çıkabiliyor. Telefonu bir süre kapalı tutun ve tekrar açarak denemelisiniz.
  6. Apple telefona sahipseniz Bilgisayarım'dan özelliklere girip Apple Device aygıtını bulmalı ve güncelleştirmeyi yapmalısınız.
Eğer sorun düzelmediyse telefonunuzun USB portunu temizleyin. Bir ihtimal fabrika ayarlarına döndürerek te deneyebilirsiniz ancak hafıza kartı girişi olmayan telefonlar (Örneğin LG G2) için içeride değerli bilgiler var ise fabrika ayarı mantıksız olacaktır.

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.