Windows 10'da Hesap İsmi Nasıl Değiştirilir?


Windows 10’da bilgisayarınızdaki hesabın ismini değiştirmek istiyorsanız doğru yazıya ulaştınız demektir. Windows 10’da standart olarak kullanıcı hesabı adı ‘’User’’ olarak adlandırılmıştır. Biz burada User isimli hesabın ismini kendi ismimiz veya istediğimiz bir isim yapmayı göstereceğim.


Öncelikle Denetim Masası’na giriş yapın. Ardından Tüm Denetim Masası Öğeleri karşınıza çıkacak. Buradan ise Kullanıcı Hesapları bölümüne giriş yapmalıyız. Şimdi karşınıza çıkacak ekranda sağ kısımda yer alacak olan Windows 10 kullanıcı hesapları çıkacak. Bende hesap ismi hiç verilmediği için User olarak görünüyor. Eğer önceden isim verilmiş hesabınız var ise sizin bilgisayarınızda o isim görünecektir. Ayrıca buradan bilgisayarınıza kullanıcı eklemesi ve kullanıcı silme işlemlerini de yapabiliyorsunuz. (Buradan kullanıcı ekleme ve kaldırma konusuna ulaşabilirsiniz.)

Sol tarafta görmüş olduğunuz Hesabınızın Adını Değiştirin seçeneğine tıklayarak devam edin. Ardından karşınıza çıkan ekranda yeni kullanıcı adınızı yazın. Buraya yazacağınız kullanıcı adı, bilgisayar açıldığında ve başlangıç ekranında görünecektir. Daha sonra Adı Değiştir seçeneğine tıklayarak ilerliyoruz ve işlemimiz tamamlanıyor.

Gördüğünüz gibi hesap adımız değişmiş oldu.

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.