Makale Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Merhaba arkadaşlar. Bu makalemizde, sizlere internetten makale yazarak nasıl para kazanabileceğinizi anlatacağım. İnternet, günümüzün en gözde teknolojik ürünü. Bu üründen elbette para kazanılabilmekte.  Bilirsiniz ki etrafınızdakilere internetten para kazanacağınızı söylediğinizde herkes ''Olur mu öyle şey?, sizinle dalga geçiyorlar, kandırırlar...'' şeklinde cevaplar verir. (Hatta bu sözleri duymadıysanız, gidin arkadaşlarınıza veya ailenize söyleyin bakalım ne diyecekler?) İnternetten bu yöntemlerle ciddi paralar kazanabilirsiniz...
Lafı çok uzatmadan hangi yöntemlerle para kazanılabildiğini sizlere anlatayım.

   En yaygın olanı makale yazarlığıdır. Sizler, istediğiniz makaleleri yazarsınız ve internette satarsınız. Makale satmak için siteler var ama sizlere bunları tavsiye etmem. Neden tavsiye etmediğime gelirsek, Bu siteler sizin makalelerinizi satınca kendine komisyon kesiyor. Ayrıca bazı siteler astış yapmasına rağmen sizlere paranızı ödememekte. Bu nedenle çoğu yazar forum sitelerinde (özellikle r10 forumlarında) makale satışı yapmakta. Bu sitelere üye olarak makalelerinizi kendiniz satabilirsiniz. Makalelerinizi istediğiniz kategoride yazabilirsiniz. Ortalama 500 kelimelik bir makalenin satılacağı ortalama miktar 5 TL - 10 TL arasındadır.
  
Peki, ne makaleleri yazabilirim?
  1. Sağlık Makaleleri
  2. Moda Makaleleri
  3. Dekorasyon, Mobilya, İç ve Dış Tasarım Makaleleri
  4. Eğitim Makaleleri
  5. Yemek Tarifi Makaleleri
  6. Tatil ve Gezi Makaleleri
  Makale yazıcılığı öğrenciler, ev hanımları, ek iş arayanlar için oldukça iyidir. Özellikle makaleleri yazarken hem kendinizi ve yazma becerinizi geliştirirsiniz, hem de bu işten ek gelir elde edersiniz.
  
   Türkçe derslerinde yazdığınız kompoziyonların etkisini burada görebileceksiniz. O sıkılarak yazdığınız kompozisyonların bir değişik halidir makaleler.  İlk başlarda yazarken çok zorlanabilirsiniz, çünkü alışkın değilsinizdir.  Ama yazmayı seviyorsanız çok fazla zorlanmayacağınızdan eminim. Makale yazarken dikkat etmeniz gereken şeylerin en başında özgün bir makale yazmanız... Eğer makaleniz özgün değilse yani kopyala yapıştır mantığı ile yazılmışsa o makaleyi satamazsınız. Makale yazmak için bir konu hakkında bilgi sahibi değilseniz, öncelikle o konu hakkında makaleleri bularak okuyun ve aklınızda kalanları ve kendi aklınıza gelenleri de ekleyerek makale yazabilirsiniz. Bu yöntem çok kullanılmakta.

   Makaleleri illa satmak zorunda değilsiniz. Kendinize bir site veya blog kurarak ta makalelerinizi yayımlayabilirsiniz. Bu yöntem daha etkilidir. Çünkü bir makaleyi sattığınızda sadece 5-10 TL kazanabileceğinizden, sitenize koyarak daha fazlasını kazanabilirsiniz. Sitenize reklamlar alarak ta paranıza para katabilrsiniz. Unutmayın! Makale yazmak sizleri her yönden geliştirir...

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.