Rust İlk Gece Hayatta Kalma Rehberi (İlk Gece Neler Yapılır?)


Rust, hayatta kalma temalı bir oyundur. Oyundaki amacımız hızlıca gelişmek ve kendinizi dış tehditlerden korumaya çalışmaktır. Bu rehberimizde sizlere Rust'ta ilk gün nasıl hayatta kalacağınızı anlatan bir rehber hazırladım. Bu rehberi bir kez okuyarak kafanızdaki soru işaretlerini dağıtabilirsiniz.

İlk olarak oyuna başladığımızda çıplak bir şekilde doğmaktayız. Herhangi bir tuşa bastığımızda ise karakterimiz ayağa kalkacak haritanın rastgele bir yerine atılmış olduğunuzu göreceksiniz. Envanterinizde olan itemler ise bir kaya ve bir meşaleden ibaret. Peki ilk gece nasıl ayakta kalacaksınız? Şimdi sırasıyla oyunda ilk gece içi neler yapmanız gerektiğini anlatalım.

Oyunda temel olarak üç kaynak var. Metaller, odunlar ve taşlar. Bu maddeleri sırasıyla toplamak zorundayız gelişmek için. Bu yüzden kaya ile hemen en yakın gördüğünüz ağaçlara gidin ve kayanızı ağaçlara vurmaya başlayın. 400 - 500 odun toplayın. Bu odunları daha sonra üretimde kullanacağız. 
Ardından taş toplamak için kahverengimsi olan kayalara doğru gidin ve elinizdeki kayayı vurmaya başlayın. Buradan da 400 500 taş toplamaya özen gösterin ilk etapta.

Taş ve odunlarımızı topladıktan sonra daha hızlı toplama yapmak için sıra geldi üretim yapmaya. Balta yaparak daha hızlı odun toplayabilirsiniz. Kazma yaparak ta daha hızlı maden ve taş toplayabilirsiniz. Balta ve kazma üretimi için ''Tab'' tuşuna basarak üretim yani crafting menüsünü açabilir, balta ve kazmanızı yapabilirsiniz. Balta ve kazma yapıldıktan sonra tekrardan ağaçlara ve taşlara saldırmalısınız. Böylece ilk etapta en az 1000 odun 300-500 tane taş toplayın. Bu odunlar ile evimizi yapacağız, bu nedenle ne kadar çok odun, o kadar büyük ve güçlü ev. Ayrıca evinizi güvenli ve çok geçilmeyen bir yere yapmaya özen gösterin ki soyulma riskiniz düşsün.

Evinizi yapmak için bir adet kağıt üretmelisiniz. Kağıdı ürettikten sonra inşaat planı üretmelisiniz. İnşaat planını alt bölmeye çekin. İnşa Planı elinizdeyken sağ tıklayın ve temeli seçerek işe koyulun. Önce temelleri atın. Daha sonra duvarlarınızı kurun. Pencere istediğiniz yere pencere, ve bir adet kapı boşluğu da koyun. Üretim sekmesinden kapı ve kilit te üretin ki evinize izinsiz giriş olmasın. Çatı da koyun tabiki evinizin üstü açık kalmasın. Daha sonra çekiç üreterek evinizin duvarlarını yükseltmeye başlayabilirsiniz.

Evinize kamp ateşi koyarak öldürdüğünüz hayvanların etlerini pişirebilirsiniz. Fakat dikkatli olun gece ateş yakmayın, kabak gibi belli olursunuz ve diğer oyuncular sizi yağmalamaya gelebilir. Ayrıca evinize koyduğunuz ateş evinizi yakmaz. Böylece ilk gün hayatta kalabilir ve ertesi gün yapacaklarınız için diğer rehberimize geçebilirsiniz. (Rehber, yakın zamanda hazırlanacak.)

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.