Resimli Anlatımlarla İşlemci Nasıl Takılır, İşlemci Nasıl Monte Edilir, İşlemci Montajı Nasıl Yapılır?

Bilgisayarların beynidir işlemciler. İşlemciler bu nedenle bilgisayarda olmazsa olmayan parçalardan biridir. Fakat zamanla teknolojide olan gelişmelerden dolayı yeni işlemciler çıkar, bilgisayarınızın işlemcisi eski kalır ve işinizi göremeyecek hale gelebilir. Ya da işlemciniz yanabilir, bozulabilir vesaire. İşte tüm bu nedenlerden dolayı yeni bir işlemci almaya girişecek kişilerin aklında işlemci nasıl takılır, işlemci anakarta nasıl monte edilir, işlemci montajı nasıl yapılır gibi sorular canlanacaktır. Fakat yeni işlemcinizi anakarta takmak çokta zor değil. Şimdi birlikte yeni bir işlemci anakarta nasıl takılır sorusunu resimli anlatımla yanıtlayalım.
İşe anakarta uygun işlemciyi almakla başlayacaksınız. Anakarta uyumlu işlemci nasıl seçileceğini başka bir konumda anlatacağım. Bu nedenle işlemcinizi seçtiğinizi varsayıyorum. İşlemciyi kutusundan dikkatlice çıkartın. Eğer işlemci değişikliği yapıyorsanız bilgisayarınızın işlemci fanını dikkatlice sökerek işlemcinize ulaşabilirsiniz. Tabi bu sırada kasanıza giden elektriği kesmenizi öneririm.

Fanı söktükten sonra işlemcinizi kenarındaki mandaldan açarak dikkatlice çıkartın.
Gördüğünüz gibi işlemciyi başarıyla çıkarttık. Şimdi Yeni işlemciyi kasamıza takalım. Kasamıza takacağımız işlemcinin arka tarafındaki pinlere sertçe dokunmayın. Sert dokunduğunuz taktirde pinler eğilip bükülebilir, sonucunda da işlemciniz kullanamadan heba olur. Arkasındaki pinler de neyin nesi diyorsanız size bu işlemcinin pinlerini göstereyim.
İşlemci pinleri bunlar arkadaşlar. Şimdi işlemciyi anakarta monte edelim. Monte ederken anakartımızın işlemci mandalı kapalıysa açıyoruz. arkasından da işlemcimizi dikkatlice anakart üzerindeki deliklere göre yerleştiriyoruz. Burada dikkat etmeniz gereken şey, anakartın üzerindeki delikler ve işlemcinizin pinlerine dikkatlice bakmanız. Çünkü işlemcinin üstte gördüğünüz gibi bir benim elimde tuttuğum fotoğrafına göre sağ altta iki adet pini yok. Anakartta da pin deliği olmayan yer mevcut olduğundan tüm pinleri pin yuvalarına denk getirmeliyiz.

Mandalımızı tekrar bu şekilde açıyoruz, eğer kapattıysak. Kapatmadıysak zaten açık şekildeydi. Ardından da aşağıdaki gibi işlemciyi monte ediyoruz. Ardından mandalı kapatıyoruz.
Son olarak ise işlemci ile soğutucu arasına termal macunumuzu sürmeliyiz. Ben termal macunu bu işlemciye sürmediğim için sıradaki fotoğrafı internetten alıyorum. Termal macun sürme şekli her işlemcide aynıdır. Mercimek büyüklüğünde termal macunu işlemci üzerine damlatıp ince katman halinde yayın.
Ardından da işlemciniz üzerine soğutucu fanı da yavaşça monte ettiğinizde işleminiz tamam olacaktır. Termal macun sürmeden işlemci üzerine fan takarsanız, işlemcinizi çok net yakarsınız. İşlemcinizi monte işlemi bitince kasanızın kapağını hemen kapatmayın, kasanızı bir çalıştırın ve fanın çalışıp çalışmadığına göz atın. Tüm işlemler bu kadar arkadaşlar. Yeni işlemciniz artık hayırlı olsun.

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.