Facebook'ta Engel Nasıl Atılır? Resimli Kolay Anlatım

Sosyal medya artık günümüzün vazgeçilmezi olmuş durumda. Sosyal medya sayesinde her şeyden anında haberdar olabiliyoruz. Örneğin Facebook, Twitter sayesinde gündemden haberdar olabilirsiniz. Ya da Instagram sayesinde sevdiğiniz ünlülerin, kişilerin fotoğraflarını ilk siz görebilirsiniz. Fakat Sosyal medya iyi taraflarının aksine kötü tarafını kullanan bir kesimin de olduğu gerçek. Örneğin sizi rahatsız eden birisinden nasıl kurtulacaksınız? Bunun için internette Facebook'ta engel nasıl atılır, Facebook engelleme gibi terimleriyle aramalar yaptınız. Doğru yerdesiniz şimdi kısa bir işlem ile sizi rahatsız eden kişiye yada kişilere engel atabileceksiniz.
1) Öncelikle sağ taraftan aşağı doğru bakan oka basarak açılır menüyü açmalısınız.
2) Açılır menüyü açtıktan sonra ayarlar bölümüne giriş yapıyoruz.
3) Ve sol taraftan Engelleme bölümüne giriş yapıyoruz. Artık engelleme işine yaklaştık diyebiliriz.
4) Engellemeleri Yönet başlığı altında menüler gözükecek. Kullanıcıları Engelle bölümüne geliyorsunuz ve engellemek istediğiniz kişinin adını soyadını ya da eposta adresini yazmanız gerekmekte. Engelleyeceğiniz kişi sizin bilgilerinizi göremez, size mesaj atamaz, arkadaş ekleyemez, sizinle iletişimi her türlü kesilir. 
5) Engellemek istediğiniz kişiyi listeden buluyorsunuz ve sağ taraftaki Engelle butonuna basıyoruz.
6) Engellemek istediğiniz kişi için emin misiniz sorusunu mavi butona tıklayarak kabul edin. Butonda engellemek istediğiniz kişinin ismi yazacak. Engelleyeceğiniz kişi sizin bilgilerinizi göremez, size mesaj atamaz, arkadaş ekleyemez, sizinle iletişimi her türlü kesilir. 

Yapacağınız işlem bu kadar! Artık sizi rahatsız eden insanlardan uzakta daha mutlu sosyal medyayı kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.