Windows'ta Otomatik Kullanma Özelliği Nasıl Kapatılır/Açılır?


Otomatik kullanma özelliği Windows'ta aslında değerli zamanımızı bize bırakmakta. Ancak bazı durumlarda otomatik kullanma özelliği sizin için istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bunlara örnek olarak virüslü bir flash belleğin bilgisayarınıza takılmasını örnek verebiliriz. Benim üniversitede ders anlatma sırasında yaşadığım olay tam olarak böyleydi. Daha sonra da virüs taraması yapmıştım mecbur olarak saatlerce. Bu gibi durumlarda zamandan tasarruf edeyim derken başınıza bela alabilirsiniz. Bu nedenden dolayı sizlere Windows'ta Otomatik Kullanma Özelliği Nasıl Kapatılır/Açılır yazısını yazma ihtiyacı duydum. Eğer siz de Windows'ta bu durumu nasıl çözeceğinizi düşünüyorsanız doğru yerdesiniz.
Windows, bizlerin işlerini hızlandırmak için Otomatik Kullanma özelliğini barındırmaktadır. Yani siz bir flash bellek takarsınız ve Windows onu taktığınız an ekrana içeriğini açarak gösterir. Bu özelliği aktif ya da kapalı tutmak kullanıcının elinde. Şimdi bu özelliği nasıl açıp kapatabileceğinizi gösterelim.

  • Öncelikle Windows'un arama kutusuna Otomatik Kullan yazıyoruz. Ardından en üstte çıkan Otomatik Kullan Ayarlarına tıklıyoruz.


  • Otomatik Kullan Ayarlarına tıkladıktan sonra Otomatik Kullan bölümü altında bulunan Tüm Medya ve Cihazlar İçin Otomatik Kullan'ı Etkinleştir'i açık ya da kapalı yapın. Açık yaparsanız Usb bellekler direk açılır, kapalı yaparsanız ekrana ne yapmak istersiniz yazısı çıkar.

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.