Blogger Yazı Sonunda Paylaşım Butonları Nasıl Eklenir?


Bloglarınızda yazıların sosyal medyalarda paylaşılması, blogunuzun değerini artırır. Blogunuz daha çok ziyaretçi kazanır, daha çok ziyaretçi demek yazılarınızı okuyan kitle ve yorum yapan kitle demek. Daha büyük kitle de sizin daha çok yazı yazmanız demek. Çünkü herkes yazılarının okunmasını ister. Benim geçen günlerde bloguma yeni eklediğim sosyal medya butonları o kadar güzel oldu ki sizlerle bunları nasıl eklediğimi paylaşmak istedim.

Filament (app.filament.io) sitesi, sosyal paylaşım buttonlarını sitenize eklemek için biçilmiş kaftan. Sizin sadece yapacağınız şey sitede belirtilen aşamaları yapmanız ve paylaşım butonlarını blogunuzda veya sitenizde nereye koyacağınızı hesap etmek. Dikey, yatay, çeşitli türlerde istediğiniz yerlere buttonlarınızı koyabilirsiniz. Şimdi resimli anlatımlarla kendi bloguma sosyal paylaşım butonlarını nasıl koyduğumu anlatayım.

Filament İle Yazı Sonuna Sosyal Paylaşım Butonları Nasıl Konulur?

Öncelikle app.filament.io linkinden siteye giriş yapacaksınız. Daha sonra Google hesabınız ile giriş yapmayı tercih edin. Ya da üyelik te açabilirsiniz. Ben Google hesabım ile bağlantıyı seçtim. Google ile giriş yaptıktan sonra gelen onay ekranlarını onaylayın. Ardından aşağıdaki ekran görüntüsü karşınıza gelecek.

Buradan Flare seçeneğini yani en başta olan seçeneği seçerek devam edeceğiz. Tıklayarak devam edin.

Sitenizin ya da blogunuzun adresini buraya girmelisiniz. Girdikten sonra Next'e tıklayarak devam edeceğiz.

Daha sonra sizden blogunuzun kaynak kodlarını açmanızı isteyecek. Kaynak kodlarını blogunuzda açın. Eğer Blogger kaynak kodlarına nasıl erişeceğinizi bilmiyorsanız Bu Linkten yazıma ulaşabilirsiniz. Sıradaki aşamaya geçin.


Burada verdiği kodu sitenizin ya da blogunuzun kaynak kodlarında <head> veya <body> etiketlerinin altına yapıştırın. Yapıştırdıktan sonra blogger şablonunuzu kaydedin. Test your connection butonuna tıklayın. Yeşil onay geliyorsa kodunuz şablon içerisinde doğru konumdadır, aksi halde yeşil yanmazsa yanlış yerde olacaktır.


Daha sonra sol tarafta bulunan New butonuna tıklayarak yeni bir sosyal paylaşım butonları oluşturuyoruz. Gayet detaylı ve kolay bir sistem bulunmakta.

Burada butonlarınıza isim vererek işe başlayın. Ardından Pinterest, Linkedİn, Twitter, Filament, Buffer, Hacker News, Reddit, Facebook, Email gibi sosyal paylaşım butonlarının istediklerinizi butonunuza ekleyebilirsiniz veya çıkarabilirsiniz. Buton tasarımını ve ayarlamaları yapın ve kaydedin.

Son olarak ise tasarladığınız butonu sol taraftan sürükleyerek sitenizin canlı önizlemesi üzerinde istediğiniz konuma bırakın ve kaydedin. Bu işlem yaklaşık 3 dakika içinde sitenizde ve blogunuzda görüntülenecek.

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.