Everest Rampage DLM-355 Profesyonel Oyuncu Mouse İncelemesi



Bilgisayar oyuncularının tercih ettiği oyuncu mouseleri her tipte, her renkte, her tasarımda tasarlanmış durumda. Tabi fiyatları da tasarımları, kalitesi ve üreticisine göre artmakta veya azalmakta. Oyunlarda avantaj sağlayan bu fareler çeşitli kolaylıklar veriyorlar. Benim bu yazıda inceleyeceğim oyuncu faresi Everest'in çıkartmış olduğu DLM-355 Modeli.

Kutu İçeriği ve Açılış

Kutu açıldığında bizleri en başta faremiz karşılıyor. Kutunun ön kısmını tutması için cırt cırtlı kapak yapılmış ve göze hoş gelmekte. Faremizin arkasında da garanti belgesi, fare driveri, kullanım kitapçığı, farenin altındaki kaymasını sağlayan padlerin yedeği gibi belgeler ve malzemeler çıkmakta. Driveri kurmadan makrolar çalışmamakta bu arada.

Fiziksel Özellikler ve Görünüş

Everest Rampage DLM-355 Görünüş itibariyle yüksek ücretli farelerden farksız bir görüntü sergilemekte. Gerek plastik sağlam yapısı, gerekse farenin sağ ve solunda bulunan kauçuk plastik, farenin görüntüsünü sağlamlaştırmakta. Yanlardaki kauçuk plastik özellikle fareyi elinize aldığınızda baş parmağınız ve serçe parmağınızın olduğu kısma gelmekte. Bu da fareyi sağlam tutmanızı sağlamakta. Mouse'nin USB giriş ucu altın uçlu ve sanırım böyle yapılmasının sebebi olan gecikmeleri en alt düzeye indirmek amaçlı. Altın ne de olsa en iyi iletkendir.
 Farenin kablosu da örgü şeklinde olduğundan kolay kolay kopmayacak bir kalitede. Faremize baktığımızda üzerinde standart mouse tuşlarının yanında iki adet orta kısma konumlandırılmış iki adet DPI ayarlama butonu ve sol tarafa konumlandırılmış iki adet makro tuşu yer almakta. Makroları çalıştırmak için kutu içeriğinden çıkan driveri yüklemeniz gerekli. DPI Değiştiğinde farenin led ışığı da değişiyor. Bunu yazıının devamında anlatacağım.

Teknik Özellikleri ve Kullanım

Everest Rampage DLM-355 aslında uygun fiyatlı bir profesyonel oyuncu mousesi. Kutu üzerinde yazan teknik özellikleri şöyle belirtebilirim:
  • Makro tanımlama yapılabilir.
  • DPI ayarlarına göre renk değiştiren led.
  • Oyun oynarken DPI değiştirilebilir.
  • Kancalı şeritlendirilmiş kablo ve düğümlü kablo bağı.
  • 7 adet programlanabilir tuş.
  • Yüksek hızda tıklama.
  • USB 2.0 Üzerinde 125 Hz-1000 Hz rapor oranı.
  • Çözünürlüğü 800 DPI/1600 DPI/ 2400 DPI
  • 5 Milyon tıklamalık tuş ömürleri.
  • Kaydırma tekerleğinin ömrü 200.000 tam dönüş.
  • 5V çalışma voltajı.
  • Mevcut çalışması <100mA
  • 500 Hz rapor oranı.
Bilirsiniz oyuncu farelerinde DPI önemlidir. Faremizin 3 adet DPI önerisi bulunmakta ve oyunların içinde değiştirme olanağı vermekte. DPI'ler sırasıyla 800 DPI/1600 DPI/ 2400 DPI olarak belirlenmiş ve her değişiklikte farenin led ışığı renk almakta. Örneğin 800 DPI yeşil yanmakta, 1600 DPI kırmızı yanmakta ve son olarak ta 2400 DPI mavi yanmakta. Benim tavsiyem 1600 DPI normal kullanımda işinizi göreceği yönünde.

Ben fare altlığı (mousepad) ile birlikte aldım ve fare mousepad üstünde yağ gibi kaymakta. Kullanım olarak çok rahat ve ele oturur yapısı var. El terletmeyen bir yapısı bulunmakta. Kutuda belirtildiğine göre farenin dengeli olması için ağırlık sistemli üretilmiş. Bu da kullanıma etki edebiliyor demek ki.
Bir diğer yazımda da almış olduğum mousepad'in incelemesini yapacağım. Unutmadan, Everest Rampage DLM-355 oyuncu faresinin fiyatını da söyleyeyim. Fare gerçekten diğer farelere oranla uygun bir fiyata sahip. Fiyatı 50 TL. Almak isteyenler teknoloji marketlerde fareyi bulabilir.

Fareye Makro Atama Nasıl Yapılır?

Öncelikle makro ataması yapabilmek için fare ile birlikte gelen yazılımı kurmamız gerekli. Yazılım kutusunun içinde çıkmakta. Yazılımı kurduktan sonra mouse'nin sağ ve sol tuşları hariç tüm tuşlarına makro atanabilir. Ayarlamak istediğiniz tuşa yazılımı çalıştırarak tıklayın. ''ASSİGN MACRO'' kısmında “NEW” seçeneğine tıklayarak yeni makro oluşturabilir, ya da hazır makrolardan kullanabilirsiniz.

Everest Rampage DLM-355 ile ilgili yorumlarınız neler? Sizler de yorumlarınızı belirterek diğer kullanıcılara yardımcı olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.