LG K530 Stylus 2 Plus İncelemesi


Günümüzde Samsung'un Galaxy Note serisine karşı alternatif olabilecek neredeyse başka bir telefon yoktu. Ta ki LG firması K530 Stylus 2 ve Stylus 2 Plus modelini çıkartana kadar... Note serisinde olduğu gibi Stylus serisinde de dokunmatik kalemli ve iş için kullanım kolaylığı içeren LG K530 Stylus 2 Plus'ı sizler için inceliyoruz.
Günümüzde artık büyük ekranlı telefonlar kullanılmakta. Büyük ekranlı telefonların avantajı, en başta telefonu daha verimli kullanmamızı sağlamakta. Örneğin PDF dosyaları okuyabilir, Word belgeleri açabilir veya film izlemek için kullanabilirsiniz. Hatta işi daha ileri seviyeye götürenler için telefonların içerdiği kalemler ile resim çizen kişiler de olabilir. Bütün bunlar için LG K530 Stylus 2 Plus biçilmiş kaftan.

Bu yıl (2016'da) üretilen ve LG'nin Stylus serisini devam ettirdiği LG K530 Stylus 2 Plus, uygun fiyatıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 1200 TL gibi ekonomik fiyatıyla raflarda yerini alan Stylus 2 Plus, Samsung'un Galaxy Note serisine karşı daha uygun alternatif olarak düşünülebilir. 5.7 inç ekrana sahip Stylus 2 Plus, 155 x 79.6 x 7.4 mm ebatlarında ve sadece 145 gram olarak hafif bir duruşu var. 5.7 inç'in getirdiği büyüklüğü hafifliğiyle dengeleyen telefon, kullanım kolaylığı açısından tatmin edici. İçerdiği kalemi sayesinde bir elinizde telefonu tutarken diğer elinizde kalem ile yazı, çizim yapabilirsiniz.

Lg'nin G serisinden esintileri bu telefonda görebilirsiniz. Öyle ki dış görünüş itibariyle metalik görüntü içeren çerçeveye sahip ve tuşlar G serisi gibi arkada konumlandırılmış. Arka kısmında çıkarılabilir kapak sayesinde batarya da çıkartılabiliyor. Bu bataryanın 3000mAh olduğunu da söyleyelim. Böylece günü rahatlıkla çıkarabilmekte. Yine arka kısmına konumlandırılmış ses tuşlarının pürüzlü olması onları güç tuşlarından kolayca ayırıyor. Yine arka kısımda 13 Mp kamera ve hemen yanında konumlandırılmış flaşımızı görebiliriz. Arka kamera ile 1080p (Full HD) 30FPS hızda kayıt yapılabilir. Arka kamera Coğrafi konum etiketleme, Elle Odaklama, HDR, Otomatik odaklama, Panorama, Sesli komut,Yüz tanıma, Zamanlayıcı gibi özelliklere sahip. Sol arka altta mazgal şeklinde hoparlörü de görebilirsiniz. Ses gücü benim fikrim makul ölçüde. Telefonun ön kısmında en üstte konumlandırılmış ahize ve ahizenin sağında solunda konumlandırılmış Led bildirim lambası, sensörler ve 8 Mp ön kamera bulunmakta. Gesture Shot ile selfie çekiminde elinizi yumruk haline getirip açarsanız telefon otomatik fotoğraf çekmekte.

Telefonun ekranı IPS LCD teknolojisiyle üretilmiş ve 1080x1920 (FHD) çözünürlüğe sahip. Piksel yoğunluğu ise 386 PPI olarak belirlemiş. Ekran In-Cell Touch Ekran Teknolojisi, IPS Quantum Display, Multi Touch özelliklerine sahip. 16 Milyon renk sayısı içeren ekranın, ekran gövde oranı ise 72.59 % olarak karşımıza gelmekte.

Qualcomm Snapdragon 430 MSM8937 işlemciden gücünü alan LG K530 Stylus 2 Plus, 8 çekirdek ve çekirdek hızı olarak 1.4 GHz hızda çalışabilmekte. Bu işlemci aslında giriş ve orta seviye telefonlarda kullanılmakta. Lg, Snapdragon 430 yerine daha yüksek bir işlemci kullanabilirdi ama telefon bu işlemci ile de çok rahat ve hızlı çalışabilmekte. Adreno 505 Grafik işlemcisi de telefonun diğer artılarından. Bu sayede rahatça oyun oynanılabilir. Bu gücünü 2 Gb LPDDR3 800 MHz hızda çalışan RAM ile de destekliyor. Ayrıca Türkiye'de satılan modellerin 16 Gb olduğunu söyleyelim. 32 Gb olan modelinde RAM 3 Gb olarak belirtilmiş.

LG Stylus 2’nin LTE yani 4G desteğine de sahip. Kategori 4 LTE desteğine sahip Stylus 2 Plus, 150 Mbps indirme ve 50 Mbps yükleme hızlarını desteklemekte.

Android 6.0 Nougat önyüklü olarak gelen telefon, günümüzde hala Android 5.0 yüklü gelen telefonlara karşı avantaj sağlamakta. UX 5.0 kullanıcı arayüzünü kullanan telefonda android sistemi akıcı bir şekilde çalışmakta.

Gelelim Stylus Kalemine... Kalem sağ üstte konumlandırılmış ve kalemi yerinden çıkarttığımızda ekran bulanıklaşıp bize sağ üstte baloncuklu menüler açıyor. Menüde Pop Memo, Çek+, Pop Scanner, QuickMemo+ seçenekleri var ve buradan istediğinizi seçebilirsiniz. Kalem oldukça güzel ancak Note serisinin kalemi gibi ince uçlu değil ve ince işler yapılacaksa zorlanılmakta.

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.