Clash Royale Okçu (Archer) Özellikleri ve Taktikleri


Clash Royale oyununun baş karakterlerinden birisi olan okçular, oyunda neden bu kadar popüler? Okçu nasıl kullanılır ve okçu için en iyi stratejilerin neler olduğunu inceliyoruz. Bu yazıdan sonra siz de archer kartını iyi kullanabileceksiniz. Özellikke yeni oyuncuların kullandığı okçuyu ustaca kullanabilirseniz arenalarda başlarda o kadar hızlı yükselirsiniz.



Clash of Clans'tan da bildiğimiz bir karakter olan Archer (Okçu), oyunun başlangıç (tutorial) bölümünde açılan bir karttır. Oyuna sürüldüğünde iki adet okçu arenaya iner. Orta derecede HP'ye sahip ve hasar güçleri düşüktür. Ayrıca hava ve karadan gelen birliklere karşı savunma yapabilirler. Okçular, Seviye 1 de aşağıdaki çizelgedeki güçlere sahiplerdir.
Clash Royale Archer (Okçu) Temel Özellikleri

Fakat okçunun gücü seviye 1'de düşük iken seviye artırdıkça güçlenmekte. Şimdi güçlenme aşamalarını ve kazandığı güçleri aşağıdaki çizelgede görebilirsiniz. Çizelgeye tıklayarak tam ekranda görebilirsiniz.
Clash Royale Archer (Okçu) Seviyeleri
Okçular, güzel kullanıldığında taktiksel olarak mükemmeldirler. Okçuları iyi birliklere karşı yem olarak kullanabilirsiniz. Örneğin düşman kulesinin önü boş iken  kuleye doğru yönelen okçularınızın önüne rakip muhtemelen kart sürecektir. Bunun ardından asıl saldırınızı yapabilirsiniz. Ayrıca okçuları Prince'in atıyla koşmasını durdurmak amaçlı önüne koyabilirsiniz. Bu, sizin kulenizin kurtulmasını ve sizin rahat etmenizi sağlar.

Okçular destek sınıfı olarak ta kullanılabilir. Örneğin P.E.K.K.A'nın arkasından veya Dev'in arkasından okçularınızı sürebilirsiniz. Karşıdan gelen saldırıyı öndeki karakteriniz tanklarken okçular da arkadan sizi destekleyebilir. 3 iksir kullanması sayesinde oldukça ekonomiktir. Köprü üzerine bırakılarak karşı taraftan gelen düşmanlara ok atabilirler.
Clash Royale Archer

Rakip okçuları öldürmek için ise bazı kurallara dikkat etmelisiniz.

  1. Düşman okçular için kütük, şimşek atabilirsiniz. 
  2. Fire Spirits ve Ice Spirits te kullanabilirsiniz ancak bunları kullanırken rakibinizin kütük atıp atamayacağını hesap edin. 
  3. 3'lü ya da 6'lı Minyonları da kullanabilirsiniz ancak Minyonlarınıza rakip ateş topu atabilir ve bu da Minyonlarınızın hemen ölmesi demektir.

Okçular, savunma amaçlı bölgenizde kulelerinizin orta kısıma koyulabilir. Bu sayede kulelerinize gelen rakibi ortaya çekebilirsiniz ve şansınız varsa bu anda her iki kuleniz de saldırı yapar.

Şimdi ise Archer için en etkili kart desteleri nelerdir?
Archer için en etkili kart desteleri olarak 3 deste önerebilirim.
  1. Miner (Madenci), Princess (Prenses), Log (Kütük), Rocket (Roket), Archers (Okçu), Tombstone (Mezar Taşı), Mega Minion, Minions
  2. Golem, Baby Dragon (Bebek Ejderha), Lightning (Yıldırım), Tombstone (Mezar Taşı), Archers (Okçu), Mega Minion, Log (Kütük), Arrows (Oklar)
  3. Hog Rider (Domuz Binicisi), Archers Okçu)(, Ice Golem (Buz Golemi), Mega Minions, Fireball (Ateş Topu), Three Musketeers (Üç Silahşörler), Barbarian Hut (Barbar Barakası), Log (Kütük).

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.