Resimlerin İsimlerini Notepad Belgesine Toplu Yazma Yöntemi


Elinizdeki resimlerin isimlerini bir belgeye toplamak bazen size sinir krizleri geçirtebilir. Elinizde az bir miktar resim var ise isimleri kopyalamak için çok vakit harcamazsınız. Ancak yüz, bin, resim dosyanız var ise hepsinin adını teker teker kopyalamak sizi oldukça yoracaktır. Hatta neredeyse imkansız bir hale gelen bu düşünce size kabuslar yaşatabilir. Peki resim isimlerini not defteri uygulamasına nasıl yazacağız?
Toplu bir şekilde resim belgelerinin isimlerini yazmak sizin kullanacağınız yola bağlıdır. Öncelikle ilk yol oldukça yorucudur. İlk yolumuzda resimlerin isimlerini teker teker kopyalayarak not defterine yapıştırmak olarak verelim. Oldukça sıkıcı bir iş olacak değil mi? Bu yüzden size ikinci bir yol verebilirim.
Şimdi vereceğim kodlar ile belirli bir klasörde bulunan tüm dosya isimlerini kopyalayarak bir not defteri belgesinde listelenmiş halde bulabileceksiniz. Bunun için şu aşamaları yapmalısınız.

  1. Öncelikle tırnak işaretlerinin içerisindeki kısmı kopyalayın. ''Dir /b *.* > list.txt''
  2. Daha sonra kopyaladığınız kodu not defteri açarak içeriğine yapıştırın.
  3. Oluşturduğunuz not defteri belgesinin adını ''dosyaismi.bat'' şeklinde yazın.
  4. Son olarak hangi klasördeki dosya isimlerini toplamak istiyorsanız oluşturduğunuz dosyayı klasörün içine kopyalayarak çalıştırın. Oluşan liste ''list.txt'' adlı metin belgesinin içinde olacaktır.

1 yorum:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.