Dell Inspiron 7567 Gaming Laptop İncelemesi! Almaya Değer mi?



Bir çoğumuz masaüstü bilgisayarlarında oyun oynanır diye düşüncelerle dolu olsa da, bu herkes için doğru bir seçim olmayabilir. Eskiden laptoplarda oyun oynanmaz, oyun oynayacaksan masaüstü alacaksın agaa diyen dostlarımız vardı. Eskiden evet, masaüstü haricinde oyun bilgisayarı piyasada bulunmuyordu fakat artık laptoplar da oyunseverler için üretilmeye başlandı. Bunlardan birisi ise Dell Inspiron 7567 kodlu gaming laptop.
Fiyat ve performans olarak bence en uygun fiyatlandırmaya sahip olan Dell Inspiron 7567  B7700D128F161C koduyla ülkemizde oldukça popüler bir durumda. Bunun sebebi de şüphesiz fiyat ve performans olarak oldukça uygun olması. Benim de satın aldığım bu güzel oyun laptopunun özellikleri ise şu şekilde.

Dell Inspiron 7567 Gaming Laptop Özellikleri Nelerdir?

  • 15.6 İnç 1080p çözünürlük ekran.
  • Mat ve 60Hz TN Ekran paneli.
  • Intel 7700HQ (4 Çekirdekli 2.8GHz Turbo ile 3.8GHz, 6Mb Önbellek) İşlemci.
  • Intel HM175 Chipset Anakart
  • Nvidia GTX 1050Ti Ekran Kartı.(4GB 128Bit GDDR5)
  • 1 adet 16GB 2400MHz DDR4 Ram.( Bazı bilgisayarlarda 2x8GB 2400GHz DDR4 Ram da olmakta.)
  • 1 TB Farklı markalarda HDD ve 128GB Sandisk x400 SSD
  • Dualband Wi-Fi 802,11 AC ve Bluetooth 4.2
  • Beyaz ışıklı aydınlatmaya sahip klavye.
  • Subwoofer, çift stereo hoparlör.
  • 6 Hücre batarya.
  • 3 Adet USB 3.0, 1 adet kulaklık ve mikrofon girişi, 1 adet HDMI, SD kart okuyucu.

Dell Inspiron 7567 Gaming Laptop Tasarımına Değinelim

Laptop tek renk olarak siyah üretilmiş. Dell Inspiron 7567 Gaming Laptop, malzeme olarak ise sert plastik kullanmış. Bu plastik kalitesiz değil, aksine mat olduğundan dolayı kaliteli bir görüntü sergilemekte. Kasaya dokunduğunuzda aldığınız his oldukça güzel. 


Soğutma Nasıl Yapılıyor? Laptop Isınıyor Mu?

Cihaz, aldığı havayı arka tarafa doğru üflemekte ve burada ise X şekline sahip mazgallar yer almakta. Sıcak hava buradan atılıyor. Bu da bilgisayarda ısınmayı minimuma indiriyor. Soğutma sistemine hazır değinmişken, laptop soğutmayı bakır borularla yapmakta. Fan sesi özellikle biraz fazla çıkmakta. Ben fan sesini dert etmedim. Zira bu kadar güçlü bir makinada beklediğim bir şeydi. Isınma kolay kolay olmasa da yinede bir miktar ısındığını söyleyebilirim. Isınma olan yerlere değinmek gerekirse bu yerler klavyenin orta kısımları ve alt sağ kısımları diyebilirim.

Kamera Kalitesi Nedir?

Yine üst kısma konuşlandırılmış 720p bir kamera yer alıyor. Bu kamera 30 FPS video kaydı da alabiliyor. Skype gibi çevrimiçi görüşmelerde kalite olarak oldukça faydalı olacağını düşünüyorum.

Adaptöre Değinelim

Adaptör ise oldukça güçlü ve büyük. 130 Watt 6.7 Amper bir adaptör laptop ile beraber geliyor. Adaptörün ucunda mavi renk bulunuyor. Bu da size elektriğin adaptörden alınıp alınmadığını anlamanız için kolaylık sağlıyor.

Klavye Tasarımı ve Kalitesi

Klavye konusuna gelirsek oldukça şık ve sade bir klavye bizleri karşılamakta. Q klavye düzeniyle Türkiye için üretilmiş arkadan beyaz aydınlatmalı bir klavye bulunmakta. Ben şahsen Shift, Enter ve Yön tuşlarının kullanımında ilk başlarda zorluk yaşadım. Çünkü diğer klavye düzenlerine göre biraz farklı durmaktalar. Klavye kullanımı sırasında sessiz bir çalışma sağlıyor. Yani klavye sesi çok duyamıyorsunuz. Yine tuşlara değinmişken, Dell Inspiron 7567'nin klavyesi bir ultrabook klavyesi gibi üretilmiş diyebilirim.

Vee Touchpad...

Touchpad ise bence başarısız. Bir oyuncu laptop üretiyorsunuz ve touchpad solda yer alıyor. Bu da eğer tümleşik klavye ile oyun oynarsanız elinizin buraya değme olanağını artırıyor. Ayrıca touchpad kilitleme özelliği bulunmamakta. Yüzey kalitesi falan yoksa çok güzel.

Ekran Kalitesi

Ekran kalitesi olarak 15.6 inç TN Panel ekran kullanılmış. Bunu da 1080p ve 60Hz mat panel olarak üretmişler. Renk doygunluğu olarak ben yeterli buldum. Menteşe olarak ekranın ortasında oldukça geniş bir şekilde yerleştirilmiş.

Ses Sistemi ve Kalitesi

Ses konusunda ise Dell Inspiron 7567, müziklerde bass vermeyi oldukça iyi başarıyor. Laptopun ön kısmında bulunan kırmızı ızgaralı bölümde 2 adet 2W, 1 adet 3W ses sistemi konumlandırılmış. Dilerseniz de Waves MaxxAudio Pro (Bilgisayarla gelen bir yazılım) ile seslere değişik efektler verebilirsiniz.

İşlemci, Ram, Ekran Kartı Özellikleri Nelerdir?

İşlemci olarak ise Intel i7 7700HQ günümüzde üst seviye işlemcilerden birisi. 4 çekirdek ve 4 sanal bellek ile çalışan işlemci 2.8GHz normal hızla, 3.8GHz ise Turbo hızıyla çalışmakta. Yine oldukça performanslı olan bu işlemci ile oyunlarda ve render almalarda zorluk yaşamayacaksınız.

Ram olarak ise bende 1x 16GB 2400MHz DDR4 Ram çıktı. Bunlar bazı bilgisayarlarda 2x8GB 2400MHz DDR4 RAM olarak ta çıkabiliyor. Bu nedenle de 16GB RAM, günümüzde oldukça yeterli.

Dell Inspiron 7567'de kullanılan GTX 1050Ti ise oyunlarda ve zorlu işlerde sizi kurtaracak türden. Güncel oyunları yüksek grafiklerde oynatabiliyor.

Son Düşüncelerim

Sonuç olarak bu bilgisayar tam bir oyun makinası. Oyun laptopu satın almak isteyenler Dell Inspiron 7567'ye mutlaka göz gezdirsin.

1 yorum:

  1. FANTASTİK yazı için teşekkürler! Bu bilgi gerçekten çok iyi ve bunu paylaştığın için teşekkürler ... Umarım şimdiye kadar yaptığını umutsuzum. Aynen böyle devam...

    YanıtlaSil

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.