Harddisk Low Level Format Nasıl Atılır? Low Level Format Atmak


Harddiskler bildiğiniz gibi içlerinde veriler depolar ve gerektiğinde bu verileri bizlerin ulaşmasını sağlar. Fakat bazen harddisklerde sorunlar oluşur ve fabrika ayarına döndürmek isteyenler olabilir. Bunun yolu ise Low Level Format atmaktan geçer. Low Level Format nedir, nasıl atılır?

Low Level Format Nedir? HDD Low Level Format Ne İşe Yarar?

Low Level Format, Harddisk içerisindeki tüm bilgileri siler. Harddiski fabrika çıkışı haline getirir. Yani içerisindeki tüm bilgiler silinir. Her zaman kullanılması önerilmemektedir. Zira Low Level Format atmak biraz da tehlikelidir.

Low Level Format Ne Zaman Atılmalıdır?

Harddiskinizde Bad Sector ve benzeri büyük sorunlar oluşmaya başladığında Low Level Format atabilirsiniz. Bu şekilde harddiskinizin içeriğindeki her şey silineceğinden dolayı bad sector de silinebilir.

Adım Adım Low Level Format Nasıl Atılır?

  • Low Level Format atmayı istiyorsanız öncelikle HDD Low Level Format programını indirmeniz gereklidir. Bu programı indirdikten sonra bilgisayarınıza kurmalısınız.

  • Programı bilgisayarınıza kurduktan sonra çalıştırın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkacak. Bu ekranda bilgisayarınızda bağlı olan tüm Harici HDD ve Dahili HDD'leri göreceksiniz. Buradan sorunlu olan harddiski seçmeli ve devam etmelisiniz. Ben görselde 250 GB olan HDD'yi seçtim.

  • Üstteki sekmelerden LOW-LEVEL FORMAT bölümüne tıklayın. Ardından altta yazan Format This Device seçeneğine tıklayarak devam ediyoruz. Devam etmeden önce diskin içerisinde lazım olabilecek dosyaları yedeklemenizi öneririm. Çünkü disk içerisindeki her şey silinecektir.

  • Disk sıfırlama işlemi başladı. Diskinizin boyutuna göre Low Level Format işlemi de uzun ya da kısa sürecektir. Bu nedenle bilgisayarınızı bu süre içerisinde kullanmanızı önermiyorum.

  • İşleminiz bittikten sonra bilgisayar yeniden başlayabilir. Harddiskiniz görünmezse panik yapmayın. Harddisk Disk Yönetimi bölümünden Harddiskinizi kullanıma açacaksınız.

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.