Samsung 11.300 mAh Taşınabilir Şarj Cihazı (Powerbank) İncelemesi

Günümüzde telefonlar özellikle donanımsal açıdan oldukça büyük gelişmeler göstermekte. Bunu cebinizdeki telefonlara bakarken anlayabilirsiniz. Teknolojinin bu kadar hızlı geliştiği bir dönemde telefonların bataryaları gelişme göstermiyor, aksine yeterli gücü verememeye başlıyor. Bu gibi durumlarda telefonları sık sık şarj etme yoluna gideriz. Peki ama ya yakınlarda telefonumuzu şarj edebileceğimiz bir yer yoksa? O zaman ne yapmalıyız? Bir taşınabilir şarj cihazı alarak bunun üstesinden gelebiliriz.
Samsung'un üretmiş olduğu 11.300 mAh Taşınabilir Şarj Cihazı (Powerbank)(Üretim Kodu: EB-PN915BWEGWW) telefonlarımızın şarjlarının bitmesini engelleyecek kadar kapasiteye sahip. Oldukça şık bir yapıda üretilmiş olan Samsung taşınabilir şarj cihazı, 11.300mAh kapasite ile geliyor. Yani 3000mAh bataryalı bir telefonu üç kereden fazla tam doldurabilir demek bu.

Taşınabilir şarj cihazı, 261.5 gram ağırlığa sahip ve 117.8mm*74.2mm*22.9mm boyutlarına sahip. Bir cepte kolay taşınmayacak kadar büyük ama bir çantada kolaylıkla taşınabilir.

Ön yüzeyi deri görünümlü krem rengi plastikten, geri kalan kısımları ise beyaz plastikten üretilmiş olan powerbank, üzerinde çekildiği zaman dışarı çıkan bir şarj kablosu (bu kablo dahili ve sabit, aynı zamanda kısa), pil gösterge lambaları ve pil gösterge düğmesi, ayriyeten bir şarj kablosu bağlanabilen çıkış slotu ve taşınabilir şarj cihazını şarj etmek için giriş slotu bulunuyor.

Dahili şarj kablosundan bahsetmek gerekirse çok kısa bir kablo olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca powerbank telefona dolum yaparken misal telefonunuza bir arama gelirse telefonunuzun şarj olmasını kesip konuşmanız gerekmekte. Harici bir şarj kablosu edinmenizi öneririm. Ben de şahsen harici bir şarj kablosu edineceğim.

Resmi kullanım kitapçığında 5V/2A - 5,3V/2A şarj cihazı için yaklaşık 7 veya 8 saat, 5V/1A şarj cihazı için yaklaşık 11 saat, bir bilgisayardan şarj olma süresi için ise 20 veya 24 saat arası süre vermekte.

Üzerinde bulunan pil göstergesi ile pilinizin ne kadar kaldığını da bizlere göstermekte. Buna göre;
%75-%100 seviyesinde 4 Lamba yanmakta,
%50-%75 seviyesinde 3 lamba yanmakta,
%25-%50 seviyesinde 2 lamba yanmakta,
%5-%25 seviyesinde 1 lamba yanmakta,
%5-%0 seviyesinde ise 1 lamba yanıp sönmekte.

Fiyat konusuna değinecek olursam ise ben bir siteden indirim ile 70 TL'ye yakaladım. Çeşitli sitelerde 100 TL'den başlamakta. Satın almanızı öneririm.

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.