Smartsputnik.ru Virüsü Nasıl Silinir?


Günümüzde internette gezinirken indirdiğiniz dosyalardan dolayı bilgisayarınıza virüs bulaşabilmekte. Bu virüsler tarayıcınıza, bilgisayarınıza bulaşarak size hayatı dar edebilirler. Hepimiz ne kadar dikkat etsek te en az 1 kez virüslerle karşılaşmışızdır. İşte bu virüslerden biri olan Smartsputnik Virüsü tarayıcınıza bulaşarak kendi arama motorunu kullanmaya zorlar. Kullanıcılar bu virüsü kaldırmak için Smartsputnik Virüsü kaldırma, Smartsputnik Virüsü nasıl silinir, Smartsputnik Virüsü nedir gibi aramalarla kedilerine çare aramaktadırlar. Konunun devamında Smartsputnik.ru virüsünün nasıl kaldırıldığını görebilirsiniz.
Smartsputnik.ru virüsünü kaldırmanın ilk yolu bilgisayarınızda denetim masasına girerek en son kurduğunuz programı bularak kaldırmanızdır. Belki bu program sayesinde virüs bilgisayarınıza girmiş olabilir. Daha sonra da Zemana Antimalware ya da AdwCleaner indirip bilgisayarınızı taramaya başlayın. Bilgisayarınızı taratarak zararlı bulunan yazılımları kaldırtarak bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Ardından virüsten kalan artıkları tarayıcıdan temizlemek için tarayıcı simgelerine sağ tıklayarak özellikler bölümünü açın. Hedef bölümünü alttaki tarayıcı adlarına göre yapılandırın.

Internet Explorer:“C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe” Windows 32-bit
“C:\Program Files\Internet Explorer(x86)\iexplore.exe” Windows 64-bit için.

Mozilla Firefox:“C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe” Windows 32-bit
“C:\Program Files(x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe” Windows 64-bit için.

Google Chrome: “C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe”

Ardından tarayıcınızın ayarlarını sıfırlayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatarak tarayıcılarınızı denetleyin.

Eğer bunları yaparak bir sonuca ulaşamadıysanız tek çareniz bilgisayarınıza format atmak. Bilgilerinizi yedekleyip bilgisayarınıza format atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.