Windows.old Klasörü Silinmiyor. Windows.old Klasörü Nasıl Silinir?


Bilgisayarınızı formatladınız ve eski sisteminiz Windows.old klasörü altında sürücünüzde bulunmakta. Windows.old klasörü sisteminizde aslında oldukça fazla yer kaplayabilmektedir ve bu eski Windows dosyalarına genellikle ihtiyacınız bulunmamakta. Bu nedenden ötürü Windows.old klasörünü silme konusunu düşünebilirsiniz. Ancak klasör üzerine gelip sağ tıklayarak silmeye kalktığınızda Bu klasörde değişiklik yapabilmeniz için SYSTEM size izin vermelidir hatası karşınıza çıkmaktadır. Peki Windows.old klasörü nasıl silinir ve Bu klasörde değişiklik yapabilmeniz için SYSTEM size izin vermelidir hatası nasıl çözülür? Aslında oldukça kolay bir yöntem ile eski sistem dosyalarını sileceksiniz.

İlk başta Sisteminizin kurulu olduğu sürücüye (Genelde bu sürücü C sürücüsü olmakta.) Sağ tıklayarak özellikler diyoruz. Ardından üstteki gibi disk bilgilerinin açıldığı ekranda Diski Temizle butonuna tıklayın.



Ardından disk temizleme işlemi başlayacak. Burada bilgisayarınızın hızına göre bekleyeceksiniz. Uzun da sürebilir kısa da. Burada yapılması gereken tek şey beklemek.



Disk taraması bittiğinde yukarıdaki gibi hangi dosyaların ne kadar yer kapladığını göreceksiniz. Buradan isterseniz silinecek dosyaların hepsini seçebilirsiniz. Windows dosyalarını silmek için ise Sistem dosyalarını temizle butonuna tıklıyoruz.



Ardından da Windows dosyaları taramaları başlıyor. Biraz bekleyeceğiz burada da.



Windows taraması bittikten sonra buradan tüm dosyaları seçebilirsiniz. Kutu içerisinde bulunan Önceki Windows yüklemesi (yüklemeleri) yazan kutucuğu mutlaka işaretleyin ki Windows.old klasörü silinsin. Ardından işimiz bittiğinde Tamam diyoruz.



Dosyaları sil diyoruz.



Artık Windows.old dosyalarınız siliniyor. Bu işlem bittiğinde Windows.old klasörü silme işleminiz başarılı olacaktır.

1 yorum:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.