Instagram’da Takipiçi Artırmak İstiyorum. Nasıl Takipçi Artırırım?


Günümüzde bazı insanlar popüler olmak, bazı amatör müzik grupları ünlü olmak, ve bazı şirketler iyi bir takipçi kitlesini kendilerine bağlamak ister. Çünkü sosyal medyanın gücünü kullanmak sizi zamanla daha iyi yerlere getirecektir. Bu nedenle Instagram’da takipçi artırmak ve takipçi kazanma yollarını sizler için derlemiş bulunmaktayım. Instagram’da takipiçi artırmak istiyorum. Nasıl takipçi artırırım adlı yazım ile siz de takipçilerinizi katlayacaksınız.


Başlangıç olarak, Instagram’da çok fazla takipçi elde etmek istiyorsanız sabretmeniz gerektiğini unutmayın. Çünkü Instagram takipçi kasmak, ‘’Armut piş ağzıma düş.’’ Değildir. Her şeyin başı sabretmek…

1- Para Vererek Kendi Reklamınızı Yaptırın.

Instagram’da takipçi kazanmak için öncelikle yapabileceğiniz en kolay şeylerden biri reklamınızı yapmaktır. Reklamlar, insanlara gözükürler ve ilgi alanlarına uyuyorsanız sizin profilinize girerek takipçiniz olabilirler. Fakat para vermek herkesin aklına yatabilecek bir seçenek olmadığından alternatif olarak sayfalar tarafından tanıtım isteyebilirsiniz. Böylece reklam parası olarak daha az bir ücrete tanıtımınız yapılmış olacak.

2- Başka İnsanlar İle Tanışın ve Etkinliklere Katılın.

Başka insanlar ile tanışmak, daha doğrusu sizinle aynı işi yapan insanlar ile tanışmak ve birlikte iş yapmak, sizin de popüler olmanız için bir fırsat olacaktır. Örneğin Instagram’da fotoğrafçılık yaparak çektiğiniz fotoğrafları paylaşıyorsunuz. Diğer fotoğrafçılar ile tanışabilirsiniz. Etkinlikler düzenleyebilir ve düzenlenmiş etkinliklere katılabilirsiniz.

3- Hiçbir Yerde Olmayan Ürünlerinizin Fotoğraflarını Yayınlayın.

Bir siteniz varsa, ürün satıyorsanız, yapmış olduğunuz iş hakkında normalde olmayan fotoğrafları Instagram’da yayımlayabilirsiniz. Böylece normalde olmayan fotoğraflar için insanlar sizin Instagram profilinize gelecek ve muhtemelen de takipçiniz olacaklar. Bunun için profilinizi gizli yapın, kişiler sizi takip ederek fotoğrafları görsün.

4- Kolajlı Fotoğraflar Paylaşmak.

Kolajlı fotoğraflar paylaşmak, insanlara daha profesyonel fotoğraf imajı vermektedir. Böylece sizin fotoğraflarınız ilgi çeker. İlgi çekerseniz ise takipçi de çekersiniz.

5- Instagram Profilinizi Düzgünce Doldurun.

Instagram Profilinizin düzgünce doldu olması ve güzel bir profil resmi koymanız, 150 karakter ile kendinizi kısaca tanıtmanız sonucunda sahte bir profil olmadığınızı ve ilgili olduğunuzu göstererek kurumsal ve profesyonel görünebilirsiniz.

6- İnternet Sitenizden Hit Çekin.

Çok fazla girilen bir internet siteniz var ise, sitenizin köşesine Instagram hesabınızı bağlanmanız sonucunda sitenizden büyük bir hit alabilirsiniz.

7- Instagram Abonelerine Çekiliş Yapın.

Instagram’da şu kadar takipçi olursam şu çekilişi yapacağım, bunu vereceğim, şunu yapacağım gibi vaatler verin. Böylece insanlar çekiliş için sizi takip edecekler ve takipçi sayınız artacaktır. Verilen sözleri tutun ki yalancı olarak ta anılmayın.

8- Bol Bol Hashtag Kullanın.

Hashtag kullanımı ile sizin fotoğraflarınız kullandığınız hashtag altında listelenir. Böylece hashtag araması yapan birisi sizin fotoğrafınızı görebilir ve profilinize gelerek takipçiniz olabilir. Bu nedendendir ki Hashtag kullanımı önemlidir. Çok ta kullanmayın, ne az ne de çok… Ortasını bulun.

2 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.