Facebook Grup Yöneticisi ve Moderatörü Nasıl Eklenir?


Facebook, sosyal ağların en büyüklerinden sadece birisidir. Burada arkadaşlıklar kurabilir ve gruplar, sayfalar oluşturarak topluluklar yaratabilirsiniz. Facebook'ta grup oluşturmak oldukça kolay olmakla birlikte ücretsizdir. Grubunuzu açtıktan sonra hemen grubunuzu tanıtabilir ve takip eden kişileri artırabilirsiniz. Grup için başlangıçta kendiniz yönetebilirsiniz fakat üyelerinizin artmasıyla grubunuz içerisinde düzeni korumak zor olacaktır. Bunun için de grubunuza moderatör veya yönetici atayabilirsiniz.
Öncelikle grup moderatörü ve grup yöneticisi arasında ince bir fark vardır. Bu fark nedir derseniz;

Grup moderatörü, yöneticiler gibiler, ancak grup sahibi kadar geniş yetkilere sahip olmamakla birlikte üye olanları yönetebilir ve yorumları ve konu açan kişileri inceleyebilirler, konuları kaldırabilirler.

Grup yöneticisi ise, grup üyelerini gruptan atabilirler, yeni yönetici atayabilirler ve grup hakkında ayarları değiştirebilirler. Bu açılardan baktığımızda moderatör ve yönetici statüleri, grup kurucusuna erişememektedir. Yani tam kontrol yine sizde olacaktır.

Facebook Grup Yöneticisi ve Moderatörü Nasıl Eklenir?

Öncelikle grubunuza girin ve hemen grup başlığınızın yazdığı yerin altında bulunan ''Üyeler'' menüsüne girin.
Grup yöneticisi ve grup moderatörü ekleme

Ardından da yönetici ya da moderatör olarak atayacağınız kişiyi bulun ve sağ tarafındaki dişli simgesine tıklayarak ''Yönetici Yap'' ya da ''Moderatör Yap'' butonlarına tıklayın. Moderatör atamak için ilk resme, yönetici atamak için ise ikinci resme bakınız.

Facebook Grup Moderatörü Atama


Facebook Grup Yöneticisi Atama
Bu işlemlerden sonra, işlemi gerçekleştirdiğiniz kişi Facebook grubunuzda yönetici ya da moderatör olarak görevlendirilecektir.

Ayrıca Facebook sayfamı beğenerek, yeni yazılarıma kolayca Facebook'tan ulaşabilirsiniz. Facebook Sayfamı takip etmek için Buraya Tıklayın.

2 yorum:

  1. Gurubumda yöneticiydim yanlışlıkla çıktım tekrar nasıl yönetici olablirim

    YanıtlaSil

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.