YouTube İle Özgün Kanal Açma Rehberi - Özgün Kanal Nasıl Açılır?


Herkes, hayatında bir kere de olsa YouTube'u duymuş ve burada müzik dinlemiş, çeşitli oyun videolarını izlemiş olabilir ya da belgeselleri izlemiş olabilirsiniz. Bunu tüm kullanıcılar da sizin gibi günlük olarak yapmaktalar. Fakat zamanla video izlemekten sıkılır hale geldiniz ve ''Benim de bir video kanalım olmalı!'' fikriyle yola çıkmak istediniz. Bu yolda ne yapabilirsiniz hiç bir fikriniz yok ise seri halinde yayınlayacağım ''YouTube İle Özgün Kanal Açma Rehberi'' adlı konuma dikkatlice okumalı ve diğer YouTube yayıncılarının yaptığı hataları anlatarak sizin yapmamanız konusunda bilgilendireceğim. Peki, YouTube kanalı nasıl açılır ve YouTube'de başarılı olmanın yolları nelerdir?

YouTube'un Kısaca Hikayesine Değinerek Başlayalım.

Öncelikle YouTube'ı size tanıtayım. YouTube, bir video paylaşım platformudur. Köken olarak üç PayPal çalışanının işlerini bırakması sonucunda kafa kafaya vererek YouTube'u ortaya çıkarttığını biliyor olduğunuzu tahmin ediyorum ve bilmeyenler için de kısaca bahsetmiş oldum. Kuruluş tarihi olarak ise Şubat 2005'tir. Fakat YouTube, yükselişiyle tüm dikkatleri üzerinde topluyor. YouTube'u izlemeye başlayan şirketlerden birisi de Google'dır. Kasım 2006 tarihinde ise Google, 1.65 Milyar Dolara YouTube'un yeni sahibi olmuştur.

YouTube'da Kanal Oluşturmak İstiyorum Ne Yapmalıyım?

Bir kanal oluşturmak istiyorsanız Google Account almalısınız. YouTube'a giriş yaparak bir üyelik oluşturabilir ve bu üyeliğinizi kullanabilirsiniz. Oluşturacağınız bu hesabı ileride özgün kanal yaparken de kullanacağız.

YouTube'ta Kanalımı Oluşturdum, Video Yayınlama Kuralları Nelerdir?

YouTube'da her kullanıcı kendi videolarını yayınlamaktadır. Kendi videolarını yayınlamayan kişilerin hesapları telif haklarıyla ve topluluk kuralları ihlalleriyle cezalandırılmaktadır. Bu nedenle de sakın ama sakın başkalarının videolarını kopyalamayın. Bu, hem emek hırsızlığıdır, hem de elinizdeki hesabınızdan olursunuz. Bu sebepten ötürü kendi videolarınızı oluşturun ve yayınlayın. Kendi videolarınızı yayınlamanız, ileride kanalınızın gelişmesi sonucunda başınızın ağrımasını engelleyecektir.

Kanal Açmak İstiyorum, Özgün Kanal Nasıl Oluşturulur?

Öncelikle özgün bir kanal oluşturmak için bir fikir seçmeniz gerekmektedir. Yeni özgün kanal açacak kişilerin takıldıkları en büyük nokta burasıdır. Öncelikle elinize bir kağıt kalem alın ve hobilerinizi, sevdiğiniz aktiviteleri kağıda not edin. Futbol mu seviyorsunuz, top sektirme videoları ve akrobatik futbol videoları çekebilirsiniz. Bilgisayar oyunlarını mı seviyorsunuz? O halde bir oyun kanalı oluşturabilirsiniz. Tamir işlerinden mi hoşlanıyorsunuz? Bir tamir kanalı açabilirsiniz. Yapabileceklerinizin sınırı yok. Bu şekilde sevdiğiniz aktivitelerden ve hobilerden bir liste oluşturarak neler yapabileceğinize bakmalısınız. Bu şekilde kendinize özgün bir kanal oluşturabilir ve düzenli olarak videolar çekebilirsiniz. Sevdiğiniz iş üzerine bir kanal yaparsanız canınız da video çekerken sıkılmaz ve sürekli kendinizi istekli halde video çekiyor olarak bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.