Makale Yazarak Nasıl Para Kazanırım?


İnternetten bir çok para kazanma yöntemi mevcut. Bunlardan birisi de makale yazarak para kazanma yöntemidir. İnternette bulunan sitelere editörlük yaparak, yani makale yazarak siz de iyi miktarlarda paralar kazanabilirsiniz. Bunun için öyle sermaye yatırımı ve benzeri şeylere de gerek yok. Sadece makale yazmak ve para kazanmak için bir bilgisayarınız olması yeterli.
İnternetten para kazanmak bir çok insanın geçimini bile sağlayabilmesini sağlıyor. Eğer siz de ben gibi öğrenciyseniz ve para kazanmak istiyorsanız makale yazarlığı yapabilirsiniz. Makale yazarlığı gerçekten çok kolay bir iş olduğu gibi zor bir iş olarak ta nitelendirebilirim. Aklınızda düşündüğünüz bilgileri yazarak siz de ilk makalenizi yazabilirsiniz. Konu sınırlaması ise yoktur, istediğiniz konuda makale yazarak satabilirsiniz. Böylece siz de ister ek iş olarak makale yazarlığı yapıyor olun, ister az da olsa para kazanmak için yapıyor olun kesinlikle para kazanırsınız. Fakat makale yazarken bir takım kurallar bulunmakta ve bu kurallara dikkat edilmesi gereklidir.

Makale Yazarken Gerekli Kurallar Nelerdir?

Öncelikle bir makale yazmaya kalktıysanız konu hakkında bir bilginiz yoksa biraz araştırma yapmalısınız. Araştırma yapın, konu hakkında biraz okuyun. Bu konu neymiş, neyle ilgiliymiş, tehlikeli mi, teknik terimler var mı gibisinden soruları çoğaltarak konuyu analiz edin. Ardından da öğrendikleriniz sayesinde konunuzu yazmaya başlayın.

Makale yazarken SEO uyumlu yazmaya da önem gösterin.( Bu konu hakkında bir yazı yazacağım.)
Makalelerinizi en az 300 kelime olarak yazmaya gayret gösterin. Çünkü arama motorları 300 kelime üstü makaleleri sevmektedir. Yine de çalıştığınız site sahibi var ise size 200 ya da 250 kelime makale yazabilirsiniz de diyebilir. Ancak genellikle 300 kelime ve üstünü ister tüm site sahipleri.

Makale Ücretlendirmesi Nasıl Olacak?

İlk makalenizi yazdınız, şimdi geldi makalenizi satmaya. Öncelikle makalenize bir değer biçmeniz gerekir. İnternette makalelere kelime başı para ödenmektedir. Yani 1 kelime 0,01 Kuruş olmaktadır. En alt limit olarak internette 100 kelime 1 Try politikasıdır. İsterseniz 100 Kelime 2 Try, 1,5 Try, 1,25 Try olarak ta makalelerinizi satabilirsiniz. 100 Kelime 1 Try şart değildir. Yeter ki 1 Try altında satmaya çalışmayın.

Nerelerde Makale Satabilirim?

Makalelerinizi satmak için aslında bir çok platform var. Bunlardan benim önereceklerim ise Bionluk, Wmaraci ve r10 gibi site ve forumlar olacaktır. Bana sorarsanız benim en çok kullandıklarım Bionluk ve Wmaraci platformlarıdır. Buralarda makalelerinizi satabilirsiniz. Bionluk'ta ise sipariş üstüne çalışabilirsiniz ki benim burada çalışma stilim sipariş üzerine makale hazırlamaktır. Siz de makalelerinizi satmak için Bionluk'a kayıt olmak için Burayı Tıklayın. Bionluk'ta genellikle makale alıcısı bir kitle yazar aradığından dolayı buradan biraz çabayla kendinize müşteri bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.