YouTube İle Özgün Kanal Açma Rehberi - Özgün Kanal Nasıl Düzenlenir?


Diğer konumuzda özgün kanalımızı açmak hakkında biraz bahsetmiştik. İsterseniz YouTube İle Özgün Kanal Açma Rehberi hakkında yazdığım konuya buradan ulaşabilirsiniz. YouTube kanalınız için bir kategori seçmiş olduğunuzu varsayarak yazılarımı yazacağım. Eğer konu seçimi hakkında yardım istiyorsanız önceki yazımı okuyabilirsiniz.
YouTube kanalınızın konusunu seçtikten sonra ilk olarak kanal ismi bulmanız gerekmektedir. Bu kanal ismi sizi YouTube'de temsil edecektir. Bu nedenle de düzgün ve ilgi çekici bir kanal ismi seçerseniz sizin faydanıza olacağını söyleyebilirim. Kanal isminiz kategoriniz ile alakalı olsun. Örneğin futbol videoları çekecekseniz kanalınızın adını ''ressam123'' gibi belirlemeyin. Markalaştırabileceğiniz bir isim seçebilirsiniz. Daha sonralarda kanal isminizi değiştirebilirsiniz ancak benim önerim kanal isminizi belirlemeniz yönünde. Daha sonralardan kanalınızın ismini değiştirirseniz bir takım sıkıntılar oluşabilmektedir. İlk seçtiğiniz kanal ismi zamanla YouTube'da index alır ve üst sıralarda çıkmış olacaktır. Eğer ki kanalınıza abone olan kullanıcılar fazla ise isim değişikliği sonucu belki abone kaybı da yaşayabilirsiniz. Bu nedenle de başlangıçta kanal isminizi sağlıklı bir şekilde seçin ki sonradan çeşitli uğraşlar ortaya çıkmasın.

YouTube Kanal ve Kapak Fotoğrafı Nasıl Seçilmelidir ve Kanalınızı Doldurmak

YouTube'da kanal ve kapak fotoğrafları, kullanıcıların abone olmalarına teşvik edicidir. Bu nedenle de düzgün ve sizi temsil edebilecek fotoğraflar seçmelisiniz. Kanal fotoğrafınızı logo yaptırarak ya da logo belirleyerek seçebilirsiniz. Düzgün ve uyumlu, göz yormayacak tasarımları kullanabilirsiniz.

Ardından kanalınızın hakkında bölümünü kendinize göre doldurun. Kimsiniz, ne yaparsınız, kanalınız ne amaçla kuruldu, hangi günler video çekersiniz gibi kendinizi kısa ve eğlenceli olacak şekilde tanıtmalısınız. İletişim için bir mail adresi, ülkeniz gibi seçenekleri de seçmeniz gerekir ki kullanıcılar gözünde profesyonel görünüm sergileyin ve sorusu olan kişilere yardımcı olun.

Her şey şu anda tamam. Para kazanma hakkında yazılarımı diğer bölümde yayınlayacağım. Burada para kazanma hakkında bahsetmiyorum o yüzden.

YouTube Videoları Nasıl Oluşturulur?

Videolarınızı oluşturmaya başlamadan önce kendinize bir intro ve outro tasarımı edinmelisiniz. İnternette bunun hakkında bir çok kaynak var. Hatta bedava intro ve outro üreten siteler de mevcut. Ben bunları sizlere tavsiye etmiyorum. Çünkü tüm kanallar bu introlar ve outrolar ile oluşturuluyor. Sizin bir farkınız olmalı. Bir intro ve outro tasarımı yaptırın ve bunları bilgisayarınızda, mail adresinizde yedekleyin.

Videolarınızı çekme işleminden bahsedelim. Videolarınızı çekmek için öncelikle kategoriniz ne ise ona göre ekipmanlar almanız gerekmekte. Örneğin vlog tarzı çekim yapıyorsanız yeşil perde, mikrofon, kamera, ışık almanız gerekir. Kamera için bir de tripod gerekir. Başlangıç olarak telefonunuzun kamerası güzel çekiyor ise kameraya masraf yapmayın.

Videolarımı çektim, intro ve outro tasarımlarımız da hazır. Şimdi ne yapacağım?

Şu anda son aşamadayız. Videolarımızı editleyecek bir programa ihtiyacımız bulunmakta. Bunun için piyasada bir çok program bulunuyor. Camtasia, Sony Vegas, Wondershare Filmora gibi video edit programlarından bir tanesini edinmeniz gerekir. Bu programla ile videolarımızın başına intro kısmını koyacağız, ortaya videolarımızı koyacağız ve son kısma ise outro tasarımımızı koyacağız. Arzu ederseniz videonuza logonuzu da basabilirsiniz.

YouTube videoları için kapak resmi yapmanız için bir miktar Adobe Photoshop kullanabiliyor olmanız da yararınıza olur. Kullanamıyorsanız da önemli değil, zamanla öğrenirsiniz.

Video Hakkında İlgi Çekici Başlık ve Açıklama Yazın

İlgi çekici metinler izleyicileri size çekecektir. Açıklama bölümünde yeni bölümlerden ve videolardan haberdar olmak istiyorsanız abone olmanız yeterli gibisinden kullanıcıyı harekete geçirecek yazılar yazın.

Diğer yazımızda görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.