EKEN H9 WiFi Spor Aksiyon Kamerası İncelemesi - Alınır mı?


Aksiyon kameraları günümüzde adından oldukça sık söz ettirmekte. Aksiyon videolarında bol bol kullanılan bu minik kameralar, oldukça güçlü ve kaliteli videolar çekmekte. Bu kameralardan birisi olan EKEN H9 WiFi Spor Aksiyon Kamerası ise Aliexpress'ten satın alabileceğiniz en ucuz ve en kaliteli kameralardan birisi olmaya aday. Şimdi sizlere  EKEN H9 WiFi Spor Aksiyon Kamerası alınır mı, kaliteli mi, kullanışlı mı gibi sorularınızı yanıtlayacağım.


Aksiyon kamerası almak isteyen herkesin Go Pro ve Go Pro Hero aksiyon kameralara verecek kadar parası olmadığı için daha uygun fiyata daha kaliteli bir kamera almayı düşünüyor olabilirsiniz.(Bence düşünüyorsunuz, çünkü arada ciddi oranda fiyat farkı bulunmakta.)Fotoğrafta da zaten her iki kamerayı görebilirsiniz. İşte burada muhteşem Aliexpress ve Banggood'ta satılan EKEN H9 WiFi Spor Aksiyon Kamerası'ndan bahsedeceğim.

EKEN H9 Kamera Dış Özellikleri


Özellikle Fiyat/Performans olarak en uygun kamera olan EKEN H9 yenilenmiş modeliyle artık daha da sağlam bir yapıda yapılmış. EKEN H9, açıldığında direkt olarak video modunu açmakta. Kameranın üst kısmında çekim tuşu bulunmakta ve bu tuş ile menüye girerek seçim yapabilme olanağınız bulunuyor. Ön kısımda 320x240 ekran çözünürlüğüyle bizleri karşılamakta.

Ayrıca kamera şarj edilebilir yapısıyla oldukça kullanışlı görünmekte. Çıkarılabilir Li-İon batarya teknolojisi sayesinde yaklaşık olarak 1080p 60 fps'te 2 saate yaklaşacak şekilde video kaydı alabildim. Kamera çözünürlüğü 12 mp olan EKEN H9, videoları şu şekilde çekmekte.
4K @ 25fps (3840*2160 pixels)
2.7K @ 30fps (2704*1524 pixels)
1080p @ 60fps (1920*1080 pixels)
1080p @ 30fps (1920*1080 pixels)
720p @ 120fps (1280*720 pixels)

Banggood'dan satın almak isteyen kullanıcılar: Buraya Tıklayın
Aliexpress'ten satın almak isteyen kullanıcılar: Buraya Tıklayın

EKEN H9 WiFi Özelliği



Hemen kameranın yan tarafında bulunan tuşlardan aşağı butonuna bastığınızda WiFi açılmakta. WiFi açıldıktan sonra ise barkodu taratarak belirtilen programı telefonunuza kurmalısınız. Programın adı ise Ez iCam'dır.

WiFi üzerinden kamera ile bağlantı kurduğumuzda ise;
  1. Kameranın verdiği görüntü telefona yansıtılabiliyor,
  2. Ortam ışığı ayarlarını yapabilirsiniz,
  3. Video başlatıp/durdurabilirsiniz. Video çekebilirsiniz.
  4. Fotoğraf çekebilirsiniz.
  5. Çektiğiniz video ve fotoğrafları telefona aktarabilirsiniz.

EKEN H9 Batarya Performansı

Batarya performansı olarak bir aksiyon kameraya göre gayet iyi süre verdiğini söyleyebilirim. 1080p 60fps'te 2 saate yakın kayıt yapabiliyor. Bu değer böylesine bir aksiyon kamerası için gayet güzel bir değer. Tabii ki videoları daha düşük çözünürlükte veya yüksek çözünürlükte çekecekseniz, alacağınız süre de buna oranla azalabilir ya da artabilir.

Banggood'dan satın almak isteyen kullanıcılar: Buraya Tıklayın
Aliexpress'ten satın almak isteyen kullanıcılar: Buraya Tıklayın

EKEN H9'da Türkçe Dil Desteği Var Mı?

Evet, EKEN H9'da Türkçe de dahil olmak üzere bir çok dil destekleniyor.

Kamera Çözünürlüğü ve Kalitesi

EKEN H9, kamera kalitesi olarak oldukça güzel video çekimleri yapmakta. 12 Mp kameraya sahip olan aksiyon kamerası, görevini tam manasıyla yerine getirebiliyor.

Aksesuarlar

En can alıcı kısım aksesuar kısmı. Pahalı aksiyon kameralarının çoğunda aksesuarlara da ayriyeten para ödemeniz gerekir. Fakat EKEN H9'da aksesuarlara para ödemeniz gerekmez. Aksesuarlar, kutusunda ekipmanlarla birlikte gelmektedir.

Son Olarak Toparlayalım...

EKEN H9 aksiyon kamerası, oldukça şık ve fiyat/performans ürünü olarak karşımıza çıkıyor. 12 Mp kamerasıyla gün ışığında oldukça güzel videolar çekmekte. Aksesuarları da pahalı kameralar gibi ayriyeten satın alınmamakla birlikte oldukça da kullanışlı bir kamera olduğunu söyleyebilirim. Sözü daha fazla uzatmadan sizlere kameranın linkini aşağıda veriyorum.

Banggood'dan satın almak isteyen kullanıcılar: Buraya Tıklayın
Aliexpress'ten satın almak isteyen kullanıcılar: Buraya Tıklayın

1 yorum:

  1. Öncelikle teşekkürler. Eken H9 4K aksiyon kamerası; batarya takılı olmayıp, şarj kablosu bağlıyken çekim yapabiliyor mu?

    YanıtlaSil

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.