Huawei EMUI 10.0 Mate 20 Serisi İçin Yayınlandı! Hemen İndirin!


Huawei’nin büyük yenilikler ile donattığı EMUI 10 sürümü nihayet BETA’dan çıktı ve kararlı sürüm olarak Mate 20 Serisi için yayınlandı. Huawei Mate 20 serisi kullanıcıları telefonlarına EMUI 10 sürümünü yüklemek için basit bir işlem yapmalı. Peki EMUI 10 kararlı sürümü yüklemek için ne yapılmalı?

Huawei, bu günlerde BETA programında bulunan EMUI 10 sürümünü Mate 20 Serisi için kararlı sürüm olarak dağıtıma başladı. Beta sürümünde bulunan hatalardan büyük oranda arındırılmış olan EMUI 10 sürümünü telefonlarınızın güncelleme bölümünde muhtemelen göremeyeceksiniz. Güncellemeyi telefonunuza uygulamak için HiCare uygulaması üzerinden ‘’Güncellemeler’’ kısmına tıklayarak karşınıza çıkan ‘’Önemli Sistem Güncellemesi’’ adlı gelen güncellemeyi telefonunuza kurarak başlayabilirsiniz. Bu güncellemeyi kurduğunuzda ve tekrar telefonunuzu güncellemeler için tarattığınızda yeni güncelleme olan EMUI 10 güncellemesi ekranınızda belirecektir. 

4.04 GB boyutunda olan EMUI 10.0 sürümünü WiFi üzerinden indirmenizi tavsiye ederiz.

EMUI 10 Güncellemesi ile geçmiş güncellemede yaşanan performans kaybı sıfırlanıyor ve GPU Turbo sayesinde %60, Turbo Link ile %70 performans artışları yaşanıyor. Android Q ile gelen bir özellik olan karanlık tema özelliği de kullanıcılara sunuluyor.

10.0.0.148(C432E9R1P1) Kod adlı güncelleştirmenin açıklamasında belirtilen özellikler ise şu şekilde:

Bu sürüm, yeni yazılım özelliklerini önceden deneyimlemeniz ve bu sayede bize sonraki yazılım geliştirmelerine yönelik geri bildirimler sağlamanız için tasarlanmıştır.

Aşağıda bu sürüme ilişkin günlük kullanımınızı etkileyebilecek bilinen sorunlar yer almaktadır. İlgili uygulamaları ve özellikle kullanıyorsanız bu güncellemeyi yüklemeyin.

Bazı bankacılık uygulamaları Android 10 ile uyumlu değildir ve bu sorun ancak uygulamaların uyumlu sürümleri yayınlandıktan sonra çözülebilir.

Bazı mesajlaşma uygulamaları Android 10 ile uyumlu değildir. Bu nedenle görseller indirilirken sorunlar meydana gelebilir. Bu sorunu düzeltmek için uygulamayı yeniden başlatın.

Bu güncellemeyi yüklemeden önce ses ve titreşim uyarılarını anında mesajlaşma uygulamaları için devre dışı bırakmışsanız sessiz mod bu uygulamalardan gelen bildirimler için varsayılan mod olarak etkinleştirilecektir. Uyarı modu, uygulama ayarları bölümünden tercihe göre etkinleştirilecektir.

Bu güncelleme, ikiz uygulama özelliği etkinleştirilmiş olan uygulamanın Mesajlar içeriğini okumasına neden olabilir. Bu sorunu çözmek için ikiz uygulamalar özelliğini devre dışı bırakın ve tekrar etkinleştirin.

Ekran, Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG) oyununu oynarken bazı durumlarda titreşebilir. Bu sorunu çözmek için HDR olmayan bir çözünürlük ayarlayın ya da oyunu yeniden başlatın.

Samsung akıllı saatlerinin telefonunuzla olan bağlantısı bir süre sonra kopabilir. Bu sorun bir sonraki güncelleme ile çözülecektir.

Kullanıcı Arayüzü: Karışık ve Nefes Kesici

  • Dergi Tasarımı
Daha rahat ve gerçekçi bir okuma deneyimi için dergi stilinde bir tasarım geliştirildi.

  • Morandi Rengi
Daha zarif ve rahat bir görüntü için abartısız gri tonları.

  • Animasyonlar
Sayfa geçişleri, uygulama açılışları ve diğer senaryolar için dinamik ve doğal animasyonlar.

Performans: Kararlı ve Kesintisiz

  • GPU Turbo
Sistemin oyun esnasındaki akıcılığı ve kararlılığı artırıldı.

  • Phone Clone
Bağlantı ve kopyalama hızı artırıldı.

Güvenlik: Daha Güvenli Veri ve Gizlilik

  • Resmi Onaylı Mikroçekirdek
Ticari kullanım açısından en güvenli işletim sistemi çekirdeği olarak onaylanan Huawei’in kendi geliştirdiği mikroçekirdek tasarımı.

  • Dağıtımlı Teknoloji
Diğer Huawei cihazlarla bağlantı için ve aynı zamanda diğer Huawei cihazlarla dosya aktarımı veya veri depolama işlemleri için güvenlik artırıldı.

  • Gizlilik Koruması
Standardize edilmiş uygulama izin yönetimi ve daha güvenli veri ve gizlilik koruması için uygulama eleme kabiliyetleri geliştirildi.

Medya ve Eğlence: Daha Fazla Eğlence

  • AppAssistant Bırakma Bölgesi
AppAssistant uygulamasına, oyun hızlandırma ve rahatsız etmeyin gibi servislere hızlıca erişmenizi sağlayan bırakma bölgesi özelliği eklendi.

Güncelleme Notları

Bu güncelleme kişisel verilerinizi silmeyecektir. Güncelleme işlemine başlamadan önce tüm verilerinizi bilgisayarınıza yedeklemenizi öneririz.

Android 10 ile uyumlu olmayan bazı üçüncü taraf uygulamaları, güncellemeden sonra doğru çalışmayabilir. Bu uygulamaları, uygulama mağazasında son sürümlere güncellemeniz önerilir.

Güncelleme sırasında herhangi bir sorun yaşarsanız lütfen Huawei müşteri hizmetleri destek hattını arayın veya yardım için bir Huawei servis merkezini ziyaret edin.

Başlangıç ekranı düzeninizde bazı küçük değişiklikler olabilir.

Bu sistem sürümü HiSuite uygulamasından resmi EMUI 9.1 Sürümüne geri döndürülebilir. Sistemi geri döndürmek, tüm kişisel verilerinizi silecektir.

Telefonunuzun yavaşlamaması ve düzgün çalışması için düzenli olarak güncelleştirmeleri yüklemeniz önerilir. Bu sayede telefonunuzun sistem kararlılığı ve güvenliği daha yüksek olacaktır.

Hiç yorum yok:

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yorum ve düşünceleriniz nelerdir?

Her hakkını sakladım, bulamazsınız :). Blogger tarafından desteklenmektedir.